21 Nisan 2021 Çarşamba

Kıyır Kıyır Muhteşem Lezzet Boşnak Böreği (Çarşaf Böreği) Tarifi

 

Kıyır Kıyır Muhteşem Lezzet Boşnak Böreği (Çarşaf Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kg un
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

İç malzemesi için;

  • 700 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı paprika
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Kıyır Kıyır Muhteşem Lezzet Boşnak Böreği (Çarşaf Böreği) Tarifi Yapılışı

  • Tarifimize iç malzemeyi hazırlayarak başlayalım.
  • Önce kıymayı kavurup ,ardından küp küp doğradığımız soğanları ilave edelim ve soğanlar kavrulana kadar soteleyelim.
  • Daha sonra baharatları ekleyelim, soteleyelim ve ocağı kapatalım.
  • Hamur için unu eleyerek başlayalım, tuzu ilave edip harmanlayalım.
  • Suyu kontrollü ilave edelim ve pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu 6 eşit parçaya bölelim.
  • Her bir parçayı beze haline getirelim.
  • Yemek tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açalım.
  • Derin bir kabın tabanını sıvı yağ ile yağlayalım ve açtığımız hamuru bu yağlı kaba oturtalım, hamurun üzerini tekrar yağlayalım.
  • Her bir bezeyi aynı büyüklükte açalım ve üst üste dizelim, her hamur arasına fırça yardımıyla yağ sürelim.
  • En üst tabakaya da yağ sürüp 20-25 dk kadar bekletelim.
  • Dinlenen hamurun birini alalım.
  • Tezgaha koyup çekiştirerek açalım.
  • Kenar kısımları inceltmeyi unutmayın, sertleşme yapmasın.
  • İncelen hamurun ortasına iç malzemeden ince uzun koyalım ve sarmaya başlayalım.
  • Sarılan böreği tepsiye dilediğiniz şekilde koyabilirsiniz.
  • Hepsini sardıktan sonra yumurta sarılarını sürelim ve çörek otu serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 220°’lik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Çıtır çıtır olan bu böreği sıcak servis edelim.

    Afiyet olsun ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder