Kıyır Kıyır Muhteşem Lezzet Boşnak Böreği (Çarşaf Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kg un
- 3 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
İç malzemesi için;
- 700 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı paprika
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- Çörek otu
Kıyır Kıyır Muhteşem Lezzet Boşnak Böreği (Çarşaf Böreği) Tarifi Yapılışı
- Tarifimize iç malzemeyi hazırlayarak başlayalım.
- Önce kıymayı kavurup ,ardından küp küp doğradığımız soğanları ilave edelim ve soğanlar kavrulana kadar soteleyelim.
- Daha sonra baharatları ekleyelim, soteleyelim ve ocağı kapatalım.
- Hamur için unu eleyerek başlayalım, tuzu ilave edip harmanlayalım.
- Suyu kontrollü ilave edelim ve pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu 6 eşit parçaya bölelim.
- Her bir parçayı beze haline getirelim.
- Yemek tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açalım.
- Derin bir kabın tabanını sıvı yağ ile yağlayalım ve açtığımız hamuru bu yağlı kaba oturtalım, hamurun üzerini tekrar yağlayalım.
- Her bir bezeyi aynı büyüklükte açalım ve üst üste dizelim, her hamur arasına fırça yardımıyla yağ sürelim.
- En üst tabakaya da yağ sürüp 20-25 dk kadar bekletelim.
- Dinlenen hamurun birini alalım.
- Tezgaha koyup çekiştirerek açalım.
- Kenar kısımları inceltmeyi unutmayın, sertleşme yapmasın.
- İncelen hamurun ortasına iç malzemeden ince uzun koyalım ve sarmaya başlayalım.
- Sarılan böreği tepsiye dilediğiniz şekilde koyabilirsiniz.
- Hepsini sardıktan sonra yumurta sarılarını sürelim ve çörek otu serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 220°’lik fırında kızarana kadar pişirelim.
Çıtır çıtır olan bu böreği sıcak servis edelim.
Afiyet olsun ❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder