21 Nisan 2021 Çarşamba

Tencerede Patates Dizmesi Tarifi

 

Tencerede Patates Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 500 gram köftelik kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 bardak domates rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Çeri domates
  • Sarımsak

    Tencerede Patates Dizmesi Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba yarım kilo köftelik kıyma koyun.
  • Üzerine 1 adet orta boy soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
  • Ardından kaba 1 adet yumurta kırıp, 2-3 yemek kaşığı galeta unu, damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon ve kekik ekleyin.
  • Köfte harcını eliniz ile iyice yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde yuvarlayarak, bir tabak üzerine dizin.
  • 3 adet orta boydan biraz küçük olan patatesin kabuğunu soyup, kalın olmayacak şekilde halkalar halinde kesin.
  • Patates dilimleri köftenizin büyüklüğünde olsun.
  • Pilav tenceresinin  içine bir köfte ve bir patates olacak şekilde yan yana dizin.
  • Köfte ve patateslerin üzerine birkaç tane domates dilimi sarımsak koyun. İsteğe göre yeşil biber de koyabilirsiniz.
  • Sosu için; bir kap içine 1 yemek kaşığı domates salçası koyun.
  • Salçanın üzerine 1 buçuk su bardağı ılık su domates rendesi , tuz  ,karabiber,pulbiber  ve sıvı yağ koyup, iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız salçalı sosu köfte ve patateslerin üzerine gezdirerek dökün. (köfte ve patateslerin hizalarına gelecek kadar salçalı sosu dökün). Sos az gelirse ilave yapabilirsiniz.
  • Ocağa alıp yaklaşık 30 dakika  kapağını açmadan pişirin.
  • Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz  afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder