Tencerede Patates Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 500 gram köftelik kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 bardak domates rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Çeri domates
- Sarımsak
Tencerede Patates Dizmesi Tarifi Yapılışı
- Derin bir kaba yarım kilo köftelik kıyma koyun.
- Üzerine 1 adet orta boy soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
- Ardından kaba 1 adet yumurta kırıp, 2-3 yemek kaşığı galeta unu, damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon ve kekik ekleyin.
- Köfte harcını eliniz ile iyice yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde yuvarlayarak, bir tabak üzerine dizin.
- 3 adet orta boydan biraz küçük olan patatesin kabuğunu soyup, kalın olmayacak şekilde halkalar halinde kesin.
- Patates dilimleri köftenizin büyüklüğünde olsun.
- Pilav tenceresinin içine bir köfte ve bir patates olacak şekilde yan yana dizin.
- Köfte ve patateslerin üzerine birkaç tane domates dilimi sarımsak koyun. İsteğe göre yeşil biber de koyabilirsiniz.
- Sosu için; bir kap içine 1 yemek kaşığı domates salçası koyun.
- Salçanın üzerine 1 buçuk su bardağı ılık su domates rendesi , tuz ,karabiber,pulbiber ve sıvı yağ koyup, iyice karıştırın.
- Hazırladığınız salçalı sosu köfte ve patateslerin üzerine gezdirerek dökün. (köfte ve patateslerin hizalarına gelecek kadar salçalı sosu dökün). Sos az gelirse ilave yapabilirsiniz.
- Ocağa alıp yaklaşık 30 dakika kapağını açmadan pişirin.
- Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder