Lezzeti Akıllara Kazınacak Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet böreklik yufka
- 6 adet ince yeşil, sivri biber
- 2 adet kapya biberi
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 1,5 su bardağı gerçek tavuk suyu yada seçenek sıcak su ile karıştırılmış bir adet tavuk bulyon
- 1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kekik
- Büyükçe bir kase, çırpılmış sarımsaklı yoğurt (600 gram)
- 4 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Lezzeti Akıllara Kazınacak Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü minicik küplere doğrayalım hazır olsun. Soğan ve biberleri orta küçüklükte küplere doğrayıp hazır edelim.
- Tavamıza sıvı yağ, soğan ve biberleri alıp karıştırarak kavuralım. Renkleri sararınca içine minik tavuk etimizi ilave edelim karıştırarak kavuralım.
- Renk değişince üzerine kapak örtüp suyunu salıp, tekrar çekene dek biraz kavuralım. Etin suyu azalınca kapağını alıp yüksek ateşte karıştırarak tamamen susuz olana dek pişirelim.
- Sonra baharatlarını ekleyelim 2 dakika daha kavurup ocaktan alalım. Yufkaları tezgaha üst üste serip üçgen şekilde keselim. 24 adet üçgen yufka olmuş oluyor.
- Sırası ile, her bir yufkanın geniş kısmına, çizgi şeklinde biraz harçtan koyup, yufkanın kenarlarını içe katlayıp, etrafında dolayarak sıkı, rulolar yapıp tümünü bitirip biriktirelim.
- Kağıt serili fırın tepsisine dizip, alt üst ayar ısınmış 200 derece fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirip, sonra orta rafa çıkaralım 10 dakikada orda pişirelim.
- Güzelce kızarmış börekleri fırından alıp, ılık tavuk suyu içine ruloları daldırıp içinde biraz, evir çevir yapıp, ıslatarak tahta üzerine çıkaralım. Çok bekletmenize gerek yok. 5-6 saniye yeterli.
- Sonra keskin bir bıçakla dilimlere keselim. Genişçe tabak üzerine, sarımsaklı tuzlu, yoğurdu yayalım, üzerine ruloları batırarak dip dibe dizelim.
- En üstü için, tavada tereyağı eritelim toz biber katıp karıştırıp ocaktan alalım. Kebapların üzerine bolca gezdirelim. Servis edelim. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder