2 Nisan 2021 Cuma

Lezzeti Akıllara Kazınacak Sultan Kebabı Tarifi

 

Lezzeti Akıllara Kazınacak Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet böreklik yufka
  • 6 adet ince yeşil, sivri biber
  • 2 adet kapya biberi
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı gerçek tavuk suyu yada seçenek sıcak su ile karıştırılmış bir adet tavuk bulyon
  • 1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Büyükçe bir kase, çırpılmış sarımsaklı yoğurt (600 gram)
  • 4 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber  

    Lezzeti Akıllara Kazınacak Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı 

  • Tavuk göğsünü minicik küplere doğrayalım hazır olsun. Soğan ve biberleri orta küçüklükte küplere doğrayıp hazır edelim.
  • Tavamıza sıvı yağ, soğan ve biberleri alıp karıştırarak kavuralım. Renkleri sararınca içine minik tavuk etimizi ilave edelim karıştırarak kavuralım.
  • Renk değişince üzerine kapak örtüp suyunu salıp, tekrar çekene dek biraz kavuralım. Etin suyu azalınca kapağını alıp yüksek ateşte karıştırarak tamamen susuz olana dek pişirelim.
  • Sonra baharatlarını ekleyelim 2 dakika daha kavurup ocaktan alalım. Yufkaları tezgaha üst üste serip üçgen şekilde keselim. 24 adet üçgen yufka olmuş oluyor.
  • Sırası ile, her bir yufkanın geniş kısmına, çizgi şeklinde biraz harçtan koyup, yufkanın kenarlarını içe katlayıp, etrafında dolayarak sıkı, rulolar yapıp tümünü bitirip biriktirelim.
  • Kağıt serili fırın tepsisine dizip, alt üst ayar ısınmış 200 derece fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirip, sonra orta rafa çıkaralım 10 dakikada orda pişirelim.
  • Güzelce kızarmış börekleri fırından alıp, ılık tavuk suyu içine ruloları daldırıp içinde biraz, evir çevir yapıp, ıslatarak tahta üzerine çıkaralım. Çok bekletmenize gerek yok. 5-6 saniye yeterli.
  • Sonra keskin bir bıçakla dilimlere keselim. Genişçe tabak üzerine, sarımsaklı tuzlu, yoğurdu yayalım, üzerine ruloları batırarak dip dibe dizelim.
  • En üstü için, tavada tereyağı eritelim toz biber katıp karıştırıp ocaktan alalım. Kebapların üzerine bolca gezdirelim. Servis edelim. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder