Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 150 gram dana eti
- 3 küçük havuç
- Küçük bir soğan
- Tuz, karabiber
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pirinçleri yarım saat kadar ıslattım. Onlar ıslanırken önce soğanı, sonra eti küçük küçük doğradım.
- Soğanla eti tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dk kadar pişirdim.
- Sonra rendelenmiş havuçları katıp ölene kadar kavurdum.
- Kavrulduktan sonra pirinçleri katarak karıştırdım.
- Tuz ve karabiberi katıp, pilavın üzerini 1 parmak geçecek kadar su koydum.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim.Pilavınız hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder