24 Nisan 2021 Cumartesi

Özbek Pilavı Tarifi

 

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 150 gram dana eti
  • 3 küçük havuç
  • Küçük bir soğan
  • Tuz, karabiber

    Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pirinçleri yarım saat kadar ıslattım. Onlar ıslanırken önce soğanı, sonra eti küçük küçük doğradım.
  • Soğanla eti tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dk kadar pişirdim.
  • Sonra rendelenmiş havuçları katıp ölene kadar kavurdum.
  • Kavrulduktan sonra pirinçleri katarak karıştırdım.
  • Tuz ve karabiberi katıp, pilavın üzerini 1 parmak geçecek kadar su koydum.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim.Pilavınız hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder