Malzemeler
- 1 orta boy soğan
- Sarımsak (dinlediğimiz kadar)
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 kahve fincanı bulgur
- Yarım kahve fincanı pirinç (kırık tercih ettim)
- 2 lt su
Sosu için
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı nane
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1tatlı kaşığı kırmızı biber
- Tuz
- 1 su bardağı su
Yapılışı
- Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranıp sıvı yağda kavrulur.
- Mercimek, bulgur pirinç yıkanıp süzülür.
- Kavrulan yağa eklenir.2lt su eklenip haşlanmaya bırakılır.(Tercihe göre et suyu veya bulyon kullanılabilir.)
- Sosu için tavaya yağ ve salça eklenir salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Nane, karabiber, pul biber eklenip karıştırılır.1 su bardağı su ekleyip sos yapılır.
- Haşlanan çorbamıza sos eklenir.
- Tuzunu da ayarlayıp bi taşım kaynatılır Artık çorbamız servise hazır Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder