17 Nisan 2021 Cumartesi

Lokanta Usulü Ezogelin ÇorbasıTarifi

 

Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • Sarımsak (dinlediğimiz kadar)
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • Yarım kahve fincanı pirinç (kırık tercih ettim)
  • 2 lt su

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

    Yapılışı

  • Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranıp sıvı yağda kavrulur.
  • Mercimek, bulgur pirinç yıkanıp süzülür.
  • Kavrulan yağa eklenir.2lt su eklenip haşlanmaya bırakılır.(Tercihe göre et suyu veya bulyon kullanılabilir.)
  • Sosu için tavaya yağ ve salça eklenir salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Nane, karabiber, pul biber eklenip karıştırılır.1 su bardağı su ekleyip sos yapılır.
  • Haşlanan çorbamıza sos eklenir.
  • Tuzunu da ayarlayıp bi taşım kaynatılır Artık çorbamız servise hazır Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder