17 Nisan 2021 Cumartesi

Peynirli Ürgüp Mantısı Tarifi

 

Peynirli Ürgüp Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 küçük kese un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

İçi için;

  • 1 büyük kase köy peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 demet kıyılmış maydanoz

Sosu için;

  • 2 domates rendesi
  • Yarım bardak zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 diş sarımsak rendesi

    Peynirli Ürgüp Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Hamur sert bir kıvamda yoğurulur.
  • 20 dk dinlendirdikten sonra oklava yardımıyla büyükçe açılır.
  • Kare parçalar halinde kesilir. Peynir maydanoz ve baharatları eklenerek hazırlanan iç harcı içine konularak üçgen şeklinde kapatılır.
  • Bu şekilde hamurun hepsi kapatıldıktan sonra kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz atılarak mantılarımız yaklaşık 20 dakika haşlanır.
  • Tavada zeytin yağı, rende domates, biber salçası ve baharatlar eklenerek sosu hazırlanır.
  • Mantının suyunun bir kısmı süzülür bir kısmı içinde bırakılır ve sos ile karıştırılır.
  • Sıcakken servis yapılır. Deneyeceklere afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder