Peynirli Ürgüp Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 küçük kese un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
İçi için;
- 1 büyük kase köy peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 demet kıyılmış maydanoz
Sosu için;
- 2 domates rendesi
- Yarım bardak zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 diş sarımsak rendesi
Peynirli Ürgüp Mantısı Tarifi Yapılışı
- Hamur sert bir kıvamda yoğurulur.
- 20 dk dinlendirdikten sonra oklava yardımıyla büyükçe açılır.
- Kare parçalar halinde kesilir. Peynir maydanoz ve baharatları eklenerek hazırlanan iç harcı içine konularak üçgen şeklinde kapatılır.
- Bu şekilde hamurun hepsi kapatıldıktan sonra kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz atılarak mantılarımız yaklaşık 20 dakika haşlanır.
- Tavada zeytin yağı, rende domates, biber salçası ve baharatlar eklenerek sosu hazırlanır.
- Mantının suyunun bir kısmı süzülür bir kısmı içinde bırakılır ve sos ile karıştırılır.
- Sıcakken servis yapılır. Deneyeceklere afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder