13 Nisan 2021 Salı

Lokum Gibi Etiyle Hünkar Beğendi Tarifi

 

Lokum Gibi Etiyle Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 500g kuşbaşı kuzu eti
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Beğendi için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 adet köz patlıcan
  • Yarım su bardağı Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Muskat
  • 1 çay bardağı süt

    Lokum Gibi Etiyle Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavamıza tereyağını alalım ve eritelim.
  • Ardından doğradığımız soğanlarımızı ekleyelim ve biraz kavuralım.
  • Soğanlarımız kavrulduktan sonra etlerimizi ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Etlerimiz suyunu çektikten sonra doğradığımız biber, domates, salça, tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım.
  • Üzerine sıcak suyumuzu da ilave ederek yaklaşık 30 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Bu sırada bizde beğendimizi hazırlayalım. Beğendi için tavaya tereyağımızı alarak eritelim.
  • Yağımız eridikten sonra unumuzu ilave ederek yakmadan, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Kavrulan unumuzun üzerine doğradığımız köz patlıcanlarımızı ekleyelim ve patlıcanları ezerek karıştıralım.
  • Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve muskatı ekleyerek peynirlerimiz eriyene kadar beğendimizi karıştırmaya devam edelim.
  • Son olarak sütü de ekleyelim ve karıştırarak beğendimizin sütü çekip toparlanmasını sağlayalım.
  • Ardından ocağı kapatalım ve beğendimizi servis tabağımıza alalım.
  • Beğendimizin üzerine de etlerimizi koyarak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder