Lokum Gibi Etiyle Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 500g kuşbaşı kuzu eti
- 1 diş sarımsak
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- 1,5 su bardağı sıcak su
Beğendi için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 4 adet köz patlıcan
- Yarım su bardağı Kaşar peyniri
- Tuz
- Muskat
- 1 çay bardağı süt
Lokum Gibi Etiyle Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavamıza tereyağını alalım ve eritelim.
- Ardından doğradığımız soğanlarımızı ekleyelim ve biraz kavuralım.
- Soğanlarımız kavrulduktan sonra etlerimizi ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- Etlerimiz suyunu çektikten sonra doğradığımız biber, domates, salça, tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım.
- Üzerine sıcak suyumuzu da ilave ederek yaklaşık 30 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Bu sırada bizde beğendimizi hazırlayalım. Beğendi için tavaya tereyağımızı alarak eritelim.
- Yağımız eridikten sonra unumuzu ilave ederek yakmadan, kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kavrulan unumuzun üzerine doğradığımız köz patlıcanlarımızı ekleyelim ve patlıcanları ezerek karıştıralım.
- Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve muskatı ekleyerek peynirlerimiz eriyene kadar beğendimizi karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak sütü de ekleyelim ve karıştırarak beğendimizin sütü çekip toparlanmasını sağlayalım.
- Ardından ocağı kapatalım ve beğendimizi servis tabağımıza alalım.
- Beğendimizin üzerine de etlerimizi koyarak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder