8 Nisan 2021 Perşembe

Malaga Pasta (Malaga Pastanın En Güzel Hali) Tarifi

 

Malaga Pasta (Malaga Pastanın En Güzel Hali) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebi İçin

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (Soğuduktan sonra)

Ganaj İçin

  • 200 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema
  • İri kıyılmış fındık

Üzeri İçin

  • 80 gram eritilmiş bitter çikolata

    Malaga Pasta (Malaga Pastanın En Güzel Hali) Tarifi Yapılışı

  • Bir kabın içine süt, şeker ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika kadar çırpın.
  • Karışıma yumurtaları ilave edip tekrar çırpın.
  • Yaklaşık 3 dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
  • Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ile tepsinin altını ve kenarlarını yağlayıp karışımı içine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Malaga pasta muhallebisi için; sütü, unu, şekeri ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte iyice pişirin.
  • Pişen muhallebiyi soğuması için arada bir karıştırın.
  • Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip iyice çırpın.
  • Malaga pasta ganaj sosu için kremayı ısıtın.
  • Isınan kremaya küçük küçük doğranmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
  • Keki eşit bir şekilde kestikten sonra muhallebiyi döküp, üzerlerine muzu yerleştirin ve ganaj sosunu dökün. Kestiğiniz diğer keklere aynısını uygulayın ve soğuması için buzdolabına koyun.
  • Soğuduktan sonra malaga pastanın üzerlerini bitter çikolata ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder