Malaga Pasta (Malaga Pastanın En Güzel Hali) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebi İçin
- 500 ml süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (Soğuduktan sonra)
Ganaj İçin
- 200 gram bitter çikolata
- 200 gram krema
- İri kıyılmış fındık
Üzeri İçin
- 80 gram eritilmiş bitter çikolata
Malaga Pasta (Malaga Pastanın En Güzel Hali) Tarifi Yapılışı
- Bir kabın içine süt, şeker ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika kadar çırpın.
- Karışıma yumurtaları ilave edip tekrar çırpın.
- Yaklaşık 3 dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
- Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ile tepsinin altını ve kenarlarını yağlayıp karışımı içine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
- Malaga pasta muhallebisi için; sütü, unu, şekeri ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte iyice pişirin.
- Pişen muhallebiyi soğuması için arada bir karıştırın.
- Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip iyice çırpın.
- Malaga pasta ganaj sosu için kremayı ısıtın.
- Isınan kremaya küçük küçük doğranmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Keki eşit bir şekilde kestikten sonra muhallebiyi döküp, üzerlerine muzu yerleştirin ve ganaj sosunu dökün. Kestiğiniz diğer keklere aynısını uygulayın ve soğuması için buzdolabına koyun.
- Soğuduktan sonra malaga pastanın üzerlerini bitter çikolata ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder