4 Nisan 2021 Pazar

Malaga Pasta Tarifi

 

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaçığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 700 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 poşet krem şanti
  • 6 adet muz

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt

Çikolata sos için

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 150 gr bitter çikolata

Süslemek için

  • Fıstık

    Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ ekleyip karıştırdıktan sonra kuru malzemeleri ekleyip 1 dak çırpıyoruz.
  • Yağladığımız borcama döküyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Bu arada kremayı hazırlayalım.Kremşanti ve tereyağ hariç bütün malzemeyi tencereye alıyoruz.
  • Karıştırarak pişiriyoruz.
  • Altını kapatıyoruz en son tereyağ ilave edip karıştırıyoruz.
  • Soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip çırpıyoruz.
  • Fırından çıkarttığımız kek soğuyunca üzerine bir bardak süt ile ıslatalım.
  • Kekin üzerine kremayı güzelce yayalım ve muzları üzerine dizelim. Büyükse muzlar ikiye bölebilirsiniz.
  • Çikolata sosu için kremayı ısıtıyoruz fakat kaynatmıyoruz.
  • İçine 150 gram bitter çikolata ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
  • Kenarda 5 dk bekletip soğuduktan sonra muzların üzerinde gezdirelim.
  • En son üzerine antep fıstığı ile süsleme yapalım.
  • Dolapta bir saat soğuduktan sonra servis yapıyoruz. Yapacak olanlara afiyet olsun 🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder