Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaçığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 2 kaşık nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 700 ml süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık tereyağ
- 1 poşet krem şanti
- 6 adet muz
Keki ıslatmak için
- 1 su bardağı süt
Çikolata sos için
- 1 kutu krema (200 ml)
- 150 gr bitter çikolata
Süslemek için
- Fıstık
Malaga Pasta Tarifi Yapılışı
- Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ ekleyip karıştırdıktan sonra kuru malzemeleri ekleyip 1 dak çırpıyoruz.
- Yağladığımız borcama döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Bu arada kremayı hazırlayalım.Kremşanti ve tereyağ hariç bütün malzemeyi tencereye alıyoruz.
- Karıştırarak pişiriyoruz.
- Altını kapatıyoruz en son tereyağ ilave edip karıştırıyoruz.
- Soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip çırpıyoruz.
- Fırından çıkarttığımız kek soğuyunca üzerine bir bardak süt ile ıslatalım.
- Kekin üzerine kremayı güzelce yayalım ve muzları üzerine dizelim. Büyükse muzlar ikiye bölebilirsiniz.
- Çikolata sosu için kremayı ısıtıyoruz fakat kaynatmıyoruz.
- İçine 150 gram bitter çikolata ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
- Kenarda 5 dk bekletip soğuduktan sonra muzların üzerinde gezdirelim.
- En son üzerine antep fıstığı ile süsleme yapalım.
- Dolapta bir saat soğuduktan sonra servis yapıyoruz. Yapacak olanlara afiyet olsun 🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder