4 Nisan 2021 Pazar

Şekersiz Nişastasız Pestil (Sağlıklı Ara Öğün) Tarifi

 

Şekersiz Nişastasız Pestil (Sağlıklı Ara Öğün) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 ya da 2 kaşık bal
  • Ceviz içi
  • Hindistancevizi

    Şekersiz Nişastasız Pestil (Sağlıklı Ara Öğün) Tarifi Yapılışı

  • Elmalar yıkanır, sapları ve çekirdekleri ayıklanıp dilimlenerek tencereye konur.
  • Üzerine yarım çay bardağı su eklenip kapağı kapatılarak pişirilir. İyice yumuşayıncaya kadar arada çevirerek pişirin.
  • Pişen elmalar tarçın ve bal eklenip iyice karıştırılarak yağlı kağıt serdiğimiz fırına ince tabaka halinde spatula yardımı ile yayılır. (aşırı ince yapmayın☺).
  • Yarım saat 150 derecede fanlı, 1 saatte 120 derecede fansız pişirin.
  • Daha sonra yağlı kağıttan ayırdığınız pestilinizin iki yüzüne fırça yardımı ile hafif su sürün.
  • İçine ceviz içi yayın ve keserek ister muska ister rulo şekiller verin.
  • Daha sonra dışına hindistan cevizi ekebilirsiniz.Afiyet olsun💝.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder