22 Nisan 2021 Perşembe

Malaga Pastası Tarifi

 

Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 700 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 poşet kremsanti

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt
  • 12 adet orta boy muz

Ganaj için ;

  • 1 paket çiğ krema
  • 150 gr bitter çikolata

Süslemek için

  • Antep fıstığı

    Malaga Pastası Tarifi Yapılışı

  • Kek için yumurta ve şekeri köpük olana kadar iyice çırpalım.
  • Süt, sıvı yağ ve vanilyalı ekleyip iyice çırpalım. Daha sonra kakao, nişasta, kabartma tozu, unuda ekleyip çırpalım ve 180 derece fırında 20 25 dakikada pişirelim.
  • Tencereye un, nişasta, şeker, yumurta sarısı ve sütü koyalım iyice karıştırarak ocağa alıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyalı ekleyip karıştıralım.
  • Soğuduktan sonra toz kremşantiyi ilave edelim ve iyice çırpalım.
  • Ganaj için kremayı ısıtalım ve çikolatayı kremaya ilave ederek karıştıralım ve biraz soğuyana kadar dinlendirelim.
  • Pişen keki ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 1 bardak süt ile ıslatalım ve kremayı kekin üzerine dökelim.
  • Muzları pastanın üzerine dik gelecek şekilde dizelim.
  • Dinlenen ganajı dizdiğimiz muzların üzerine gelecek şekilde dökelim ve buzdolabında 1 gece bekletelim. Servis sırasında istediğimiz gibi süsleyebiliriz. Not çileklide yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder