Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 700 ml süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kaşık tereyağı
- 1 poşet kremsanti
Keki ıslatmak için
- 1 su bardağı süt
- 12 adet orta boy muz
Ganaj için ;
- 1 paket çiğ krema
- 150 gr bitter çikolata
Süslemek için
- Antep fıstığı
Malaga Pastası Tarifi Yapılışı
- Kek için yumurta ve şekeri köpük olana kadar iyice çırpalım.
- Süt, sıvı yağ ve vanilyalı ekleyip iyice çırpalım. Daha sonra kakao, nişasta, kabartma tozu, unuda ekleyip çırpalım ve 180 derece fırında 20 25 dakikada pişirelim.
- Tencereye un, nişasta, şeker, yumurta sarısı ve sütü koyalım iyice karıştırarak ocağa alıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyalı ekleyip karıştıralım.
- Soğuduktan sonra toz kremşantiyi ilave edelim ve iyice çırpalım.
- Ganaj için kremayı ısıtalım ve çikolatayı kremaya ilave ederek karıştıralım ve biraz soğuyana kadar dinlendirelim.
- Pişen keki ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 1 bardak süt ile ıslatalım ve kremayı kekin üzerine dökelim.
- Muzları pastanın üzerine dik gelecek şekilde dizelim.
- Dinlenen ganajı dizdiğimiz muzların üzerine gelecek şekilde dökelim ve buzdolabında 1 gece bekletelim. Servis sırasında istediğimiz gibi süsleyebiliriz. Not çileklide yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder