Sütlü Soğuk Baklava (En Orjinali) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka ( 800 gram )
- 100 gram tereyağı
- 100 gram margarin ( isterseniz tamamını 200 gram tereyağı yada margarin olarak kullanabilirsiniz. )
- 1 çay bardağı dolusu sıvı yağ
- 2 su bardağına yakın çekilmiş ceviz
Şerbeti için ( bardak ölçümüz 200 ml )
- 4 bardak süt
- 3 bardak sıvı şekerli krem şanti
- 1 buçuk bardaktan biraz fazla şeker
En üst kısmı için
- Yaklaşık 3 yemek kaşığı toz nesguik ( elenmiş olmalı )
- Nesguik toz yoksa alternatif olarak
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekerini karıştırıp serpebilirsiniz.
- ( sıvı krem şanti bulamayanlar 2 paket sıvı krema kullanabilirler. sıvı krema kullanırsanız şeker ölçüsünü 2 buçuk bardak, süt ölçüsünü de 4 bardak yapmalısınız. )
Sütlü Soğuk Baklava (En Orjinali) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak dikdörtgen borcam tepsimizi alıp baklavalık yufkamızın üzerine koyup kesiyoruz.
- Kestiğimiz yufkamızı ikiye bölüyoruz.
- Yarısını üst kısmına yarısını da üst kısmına kullanacağız.
- Kenardan çıkan parçaları da aralarına kullanacağız. Yağlarımızı küçük bir tencereye alıp eritiyoruz. Tepsimizi yağlıyoruz.
- Üzerine 2 yufka alıp her iki veya üç yufkada bir ara katlarımızı yağlıyoruz.
- Kenardan çıkan parçaları da aralara yerleştiriyoruz.
- Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra çekilmiş cevizimizi serpiştiriyoruz. Diğer kalan yufkalarımızı da aynı şekilde her iki üç katta bir yağlayıp tatlımızı tamamlıyoruz.
- Keskin bir bıçak ile tatlımızı çok iri olmayacak şekilde kare dilimlere kesiyoruz.
- Kalan yağımızı da üzerine eşit şekilde gezdirip 180 derece fırında alt üst iyi kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 45 dk kadar. Tatlımız içini çekerek iyi pişmeli.
- Bu arada şerbet için tencereye süt ve sıvı krem şantiyi alıyoruz. Yukarıda belirttiğim gibi sıvı krem şanti yerine sıvı krema kullanabilirsiniz.
- Daha sonra karışımımızı ocağa alıp altını açıyoruz. Parmağımızı yakmayacak ılıklığa gelince de kapatıp şekerini ilave ediyoruz.
- Şekeri içinde karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Evet okuduğunuz gibi şerbetimiz kaynamadan yapılıyor. 😅☺️
- Tatlımız pişince fırından alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan tatlımızın üzerine yaptığımız şerbetimizi her tarafina gelecek şekilde yavaş yavaş döküyoruz.
- Bu şekilde bir saat kadar dinlendirip üzerine toz nesguiği eleyip serpiyoruz.
- En üst kısmına da rendenin en ufak yeri ile rendeleyip serpiyoruz. Tatlımız servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder