Manisa Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kadar kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 3 adet havuç (benimkiler çok küçüktü 4 adet kullandım)
- 4- 5 adet yeşil tatlı biber
- 1 adet kapya biber
- 3 -4 adet orta boy patates
- 1 kase haşlanmış bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- 2- 3 yemek kaşığı domates sosu (ben konserve kullandım siz isterseniz 3 adet domates kullanabilirsiniz)
- İstediğiniz baharatlar ,pulbiber, karabiber kimyon vs.
Krep hamuru;
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı un
- Tuz
Beşamel sos;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı silme un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
Manisa Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kuşbaşı etlerimizi 1 çay bardağı su ile kısık ateşte 20 dakika boyunca pişmesi için düdüklüye alalım.
- Bir yandan soğanları havuçları biberleri kavuralım. 10 dakika sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyelim.
- Haşlanmış etleri ve bezelyeleri ilave edelim.
- Salçasını ,domates sosunu, baharatlarını ve tuzunu ilave ettikten sonra ağzını kapatıp pişmeye bırakalım(ben hiç su kullanmadım).
- Krep malzemelerimizin hepsini birleştirin.
- Az yağ koyduğumuz krep tavasında 1 rer kepçe koyarak tüm hamurumuz bitene kadar tek tek pişiriyoruz.
- Beşamel sos; Tereyağını eritip içerisine 2 yemek kaşığı unumuzu ekleyelim.
- Üzerine sütümüzü ilave edip karıştırarak pişirelim.
- Bir kase ortasına krep alalım pişirdiğimiz iç harcından krepin ortasına koyalım ve uçlarını kapatıp borcamın içerisine ters çevirelim.
- Bütün kreplere aynı işlemi uygulayalım. Hepsinin üzerine beşamel sosumuzu yayalım ve kaşarı serpelim.
- 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder