12 Nisan 2021 Pazartesi

Manisa Kebabı Tarifi

 

Manisa Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadar kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 3 adet havuç (benimkiler çok küçüktü 4 adet kullandım)
  • 4- 5 adet yeşil tatlı biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 -4 adet orta boy patates
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2- 3 yemek kaşığı domates sosu (ben konserve kullandım siz isterseniz 3 adet domates kullanabilirsiniz)
  • İstediğiniz baharatlar ,pulbiber, karabiber kimyon vs.

Krep hamuru;

  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 8 yemek kaşığı un
  • Tuz

Beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı silme un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz

    Manisa Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kuşbaşı etlerimizi 1 çay bardağı su ile kısık ateşte 20 dakika boyunca pişmesi için düdüklüye alalım.
  • Bir yandan soğanları havuçları biberleri kavuralım. 10 dakika sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyelim.
  • Haşlanmış etleri ve bezelyeleri ilave edelim.
  • Salçasını ,domates sosunu, baharatlarını ve tuzunu ilave ettikten sonra ağzını kapatıp pişmeye bırakalım(ben hiç su kullanmadım).
  • Krep malzemelerimizin hepsini birleştirin.
  • Az yağ koyduğumuz krep tavasında 1 rer kepçe koyarak tüm hamurumuz bitene kadar tek tek pişiriyoruz.
  • Beşamel sos; Tereyağını eritip içerisine 2 yemek kaşığı unumuzu ekleyelim.
  • Üzerine sütümüzü ilave edip karıştırarak pişirelim.
  • Bir kase ortasına krep alalım pişirdiğimiz iç harcından krepin ortasına koyalım ve uçlarını kapatıp borcamın içerisine ters çevirelim.
  • Bütün kreplere aynı işlemi uygulayalım. Hepsinin üzerine beşamel sosumuzu yayalım ve kaşarı serpelim.
  • 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder