12 Nisan 2021 Pazartesi

Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tavuk butu
  • 2 bardak şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 bardak tavuksuyu (220ml bardak ölçüsü)
  • 1 yemek kaşığı  tuz

    Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Tavuk bacaklarını suda kaynatıyorsunuz.
  • Piştikten sonra etini kemiğinden ayırıyorsunuz ve tavuk suyunu bir kâseye boşaltıyorsunuz.
  • Ayrı büyük bir tencerede önce tereyağını eritip ardından 2 bardak şehriyeyi ekleyip kavuruyorsunuz.
  • Tavuk parçalarını ekleyip hepsini kızartıyorsunuz.
  • 2 bardak şehriyeye 4 bardak tavuk suyu ekliyorsunuz.
  • Tuzu ilave edip, kısık ateşte 12 dakika pişiriyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder