Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tavuk butu
- 2 bardak şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 bardak tavuksuyu (220ml bardak ölçüsü)
- 1 yemek kaşığı tuz
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tavuk bacaklarını suda kaynatıyorsunuz.
- Piştikten sonra etini kemiğinden ayırıyorsunuz ve tavuk suyunu bir kâseye boşaltıyorsunuz.
- Ayrı büyük bir tencerede önce tereyağını eritip ardından 2 bardak şehriyeyi ekleyip kavuruyorsunuz.
- Tavuk parçalarını ekleyip hepsini kızartıyorsunuz.
- 2 bardak şehriyeye 4 bardak tavuk suyu ekliyorsunuz.
- Tuzu ilave edip, kısık ateşte 12 dakika pişiriyorsunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder