12 Nisan 2021 Pazartesi

San Sebastian Cheesecake (Yanık Cheesecake) Tarifi

 

San Sebastian Cheesecake (Yanık Cheesecake) Tarifi İçin Malzemeler

  • 36 gram (4 yemek kaşığı) un
  • 1/2 (yarım) paket vanilya
  • 500 ml (2 su bardağı) krema (oda sıcaklığında)
  • 1000g beyaz krem peynir (oda sıcaklığında)
  • 6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 300g (1.5 su bardağı) toz şeker

Üzeri için (arzuya göre);

  • Çeşitli meyveler
  • Meyve sosları vb.

    San Sebastian Cheesecake (Yanık Cheesecake) Tarifi Yapılışı

  • Şeker ve krem peyniri iyice karışana dek 1-2 dakika çırpın. (kesinlikle mikser kullanmayın aksi halde çatlamalar olacaktır).
  • Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. (her yumurta ilavesinde karışana dek çırpmanız yeterlidir).
  • Vanilyayı da ilave ederek biraz daha karıştırın.
  • Kremayı da ilave ederek harmanlanana dek (ez fazla 1 dk) karıştırın.
  • Son olarak unu da her bir yemek kaşığı ilavesinden sonra çırpacak şekilde ekleyip karıştırın.
  • Kelepçeli kalıbınızın (ben 24 cm’lik kullandım) içini ve kenarlarını yumuşamış tereyağ veya margarinle güzelce yağlayın.
  • Kalıptan dışarı biraz taşacak şekilde yağlı kağıdınızı hafif kesin ve içine oturtun.
  • Tekrar yumuşak yağ ile kenarlarını ve içini yağlayın.
  • Karışımı kalıbınıza dökün ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirin. (üzerindeki yanıklık durumuna göre artırıp azaltabilirsiniz).
  • En önemli nokta: piştiğine emin olduktan sonra fırının kapağı kapalı kalsın ve 30 dakika içinde bekletin. Sonra fırın kapağını yarım açın ve 30 dakika da bu şekilde bekletin.
  • En son fırından çıkartın ve oda sıcaklığında soğuyana dek bekleyip buzdolabına koyun.
  • Tercihen bir gün sonra kalıptan ve yağlı kağıttan çıkartarak tadına varabilirsiniz.
  • Üzerine dilediğiniz bir sos, meyve ile veya sade şekilde servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder