San Sebastian Cheesecake (Yanık Cheesecake) Tarifi İçin Malzemeler
- 36 gram (4 yemek kaşığı) un
- 1/2 (yarım) paket vanilya
- 500 ml (2 su bardağı) krema (oda sıcaklığında)
- 1000g beyaz krem peynir (oda sıcaklığında)
- 6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 300g (1.5 su bardağı) toz şeker
Üzeri için (arzuya göre);
- Çeşitli meyveler
- Meyve sosları vb.
San Sebastian Cheesecake (Yanık Cheesecake) Tarifi Yapılışı
- Şeker ve krem peyniri iyice karışana dek 1-2 dakika çırpın. (kesinlikle mikser kullanmayın aksi halde çatlamalar olacaktır).
- Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. (her yumurta ilavesinde karışana dek çırpmanız yeterlidir).
- Vanilyayı da ilave ederek biraz daha karıştırın.
- Kremayı da ilave ederek harmanlanana dek (ez fazla 1 dk) karıştırın.
- Son olarak unu da her bir yemek kaşığı ilavesinden sonra çırpacak şekilde ekleyip karıştırın.
- Kelepçeli kalıbınızın (ben 24 cm’lik kullandım) içini ve kenarlarını yumuşamış tereyağ veya margarinle güzelce yağlayın.
- Kalıptan dışarı biraz taşacak şekilde yağlı kağıdınızı hafif kesin ve içine oturtun.
- Tekrar yumuşak yağ ile kenarlarını ve içini yağlayın.
- Karışımı kalıbınıza dökün ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirin. (üzerindeki yanıklık durumuna göre artırıp azaltabilirsiniz).
- En önemli nokta: piştiğine emin olduktan sonra fırının kapağı kapalı kalsın ve 30 dakika içinde bekletin. Sonra fırın kapağını yarım açın ve 30 dakika da bu şekilde bekletin.
- En son fırından çıkartın ve oda sıcaklığında soğuyana dek bekleyip buzdolabına koyun.
- Tercihen bir gün sonra kalıptan ve yağlı kağıttan çıkartarak tadına varabilirsiniz.
- Üzerine dilediğiniz bir sos, meyve ile veya sade şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder