Marşmelov Pasta (Munchmallow) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yumurta
- 24 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı süt
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı su
Üzeri İçin
- 1 paket çikolata sos (Ben piyale’ nin çikolata sos’ unu kullandım)
Marşmelov Pasta (Munchmallow) Tarifi Yapılışı
- 6 yumurtanın sarısını geniş bir kapta 6 yemek kaşığı şeker ile mikserle çırpıyoruz. 5 dakika sonra süt, sıvı yağ ekliyor çırpmaya devam ediyoruz.
- En son un, kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyip kekimizi yağlanmış kare bir fırın kabına döküyoruz.
- Fırın kabımız 24×24 ölçülerinde kenarları yüksek bir kap olmalıdır. Ben kare borcam kabını kullandım.
- 180-200 derecede kekimizi pişiriyoruz.
- Köpük kısmını hazırlamadan önce köpük için bir şerbet hazırlamamız gerekiyor. Bunun için: 6 yemek kaşığı şeker ve 3 yemek kaşığı su ikisini de küçük bir kapta ocakta kaynatıyoruz. Şerbetimiz 1 dakika boyunca kaynayacak. Ardından 6 dakika kenarda soğumaya bırakacağız.
- Şerbetimiz 6 dakika boyunca soğurken biz o arada beyaz köpük kısmını hazırlayacağız. Bunun için: 6 yumurta akı 12 yemek kaşığı şeker.
- Yumurta ve şekeri mikserle geniş bir kapta çırpıyoruz. Köpük halini alıyor. 6 dakika sonra soğumuş olan şerbeti köpüğe yavaş yavaş kaşıkla ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. 15 dakika boyunca çırpıyoruz.
- Köpüğün güzel kıvam alması için mikserle uzun çırpmak önemli.
- Köpüğümüz hazır hale gelinceye kadar fırındaki kekimizde pişmiş oluyor. Kekimizin üzerine köpüğü sürüyoruz ve fırına 150 derecede 5 dakika daha pişiriyor ardından fırından çıkarıyor ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekimiz üzerine dilediğiniz çikolata sosu dökebilirsiniz. Soğuk tüketilmesi tavsiye edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder