26 Nisan 2021 Pazartesi

Marşmelov Pasta (Munchmallow) Tarifi

 

Marşmelov Pasta (Munchmallow) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 24 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı su

Üzeri İçin

  • 1 paket çikolata sos (Ben piyale’ nin çikolata sos’ unu kullandım)

    Marşmelov Pasta (Munchmallow) Tarifi Yapılışı

  • 6 yumurtanın sarısını geniş bir kapta 6 yemek kaşığı şeker ile mikserle çırpıyoruz. 5 dakika sonra süt, sıvı yağ ekliyor çırpmaya devam ediyoruz.
  • En son un, kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyip kekimizi yağlanmış kare bir fırın kabına döküyoruz.
  • Fırın kabımız 24×24 ölçülerinde kenarları yüksek bir kap olmalıdır. Ben kare borcam kabını kullandım.
  • 180-200 derecede kekimizi pişiriyoruz.
  • Köpük kısmını hazırlamadan önce köpük için bir şerbet hazırlamamız gerekiyor. Bunun için: 6 yemek kaşığı şeker ve 3 yemek kaşığı su ikisini de küçük bir kapta ocakta kaynatıyoruz. Şerbetimiz 1 dakika boyunca kaynayacak. Ardından 6 dakika kenarda soğumaya bırakacağız.
  • Şerbetimiz 6 dakika boyunca soğurken biz o arada beyaz köpük kısmını hazırlayacağız. Bunun için: 6 yumurta akı 12 yemek kaşığı şeker.
  • Yumurta ve şekeri mikserle geniş bir kapta çırpıyoruz. Köpük halini alıyor. 6 dakika sonra soğumuş olan şerbeti köpüğe yavaş yavaş kaşıkla ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. 15 dakika boyunca çırpıyoruz.
  • Köpüğün güzel kıvam alması için mikserle uzun çırpmak önemli.
  • Köpüğümüz hazır hale gelinceye kadar fırındaki kekimizde pişmiş oluyor. Kekimizin üzerine köpüğü sürüyoruz ve fırına 150 derecede 5 dakika daha pişiriyor ardından fırından çıkarıyor ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kekimiz üzerine dilediğiniz çikolata sosu dökebilirsiniz. Soğuk tüketilmesi tavsiye edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder