Sunumluk Revani Tatlısı (Unsuz) Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı irmik
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker ( bir tık fazla)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
- 1 su bardağı yoğurt (200ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Şerbeti için;
- 3, 5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3 damla limon
Sunumluk Revani Tatlısı (Unsuz) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ocağa alalım. Ilık olucak şekilde beklemeye alıyoruz.
- Revani harcı derin bir kaba şekeri yumurta ile yumuşatalım.
- Daha sonra en son kabartma tozu koyucak şekilde malzemeleri hepsini ekleyelim.
- Bütün malzemeleri karıştırıp beklemeye bırakalım.🤗
- Bekleme sırasında harcı karıştıralım. İrmiklerin şişmesi için 2 saat boyunca beklemede bırakalım.
- Sunumluk tekli kek kalıplarına 1 kepçe harç koyalım (kalıbın şekline ve büyüklüğüne göre değişiyor, benim kullandığım kek kalıbına 1 kepçe harç girdi) Toplamda 12 adet çıktı.
- Daha sonra 180 derece fırında altlı üstü eşit şekilde pişirelim.
- Fırından çıkınca 5 dk bekletelim ve şerbeti dökelim. Ben kek kalıbına döktüğüm için yarım kepçe şerbet döktüm.
- Daha sonra şerbetini çekmeye bırakalım afiyet olsun 😍🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder