25 Nisan 2021 Pazar

Sunumluk Revani Tatlısı (Unsuz) Tarifi

 

Sunumluk Revani Tatlısı (Unsuz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı irmik
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker ( bir tık fazla)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
  • 1 su bardağı yoğurt (200ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbeti için;

  • 3, 5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3 damla limon

    Sunumluk Revani Tatlısı (Unsuz) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ocağa alalım. Ilık olucak şekilde beklemeye alıyoruz.
  • Revani harcı derin bir kaba şekeri yumurta ile yumuşatalım.
  • Daha sonra en son kabartma tozu koyucak şekilde malzemeleri hepsini ekleyelim.
  • Bütün malzemeleri karıştırıp beklemeye bırakalım.🤗
  • Bekleme sırasında harcı karıştıralım. İrmiklerin şişmesi için 2 saat boyunca beklemede bırakalım.
  • Sunumluk tekli kek kalıplarına 1 kepçe harç koyalım (kalıbın şekline ve büyüklüğüne göre değişiyor, benim kullandığım kek kalıbına 1 kepçe harç girdi) Toplamda 12 adet çıktı.
  • Daha sonra 180 derece fırında altlı üstü eşit şekilde pişirelim.
  • Fırından çıkınca 5 dk bekletelim ve şerbeti dökelim. Ben kek kalıbına döktüğüm için yarım kepçe şerbet döktüm.
  • Daha sonra şerbetini çekmeye bırakalım afiyet olsun 😍🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder