Maya Yok Süt Yok Yumurta Yok Lezzet Çok Çiğ Börek Tadında Puf Pişi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3, 5 su bardağı un (Bardak ölçüsü 200 ml )
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 1, 5 su bardağına yakın ılık su
- 2 yemek kaşığı sirke
İç harcı:
- 1 kase peynir (tulum ve lor karışık)
- 5-6 dal maydanoz
Açmak için:
- Çok az un
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Maya Yok Süt Yok Yumurta Yok Lezzet Çok Çiğ Börek Tadında Puf Pişi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamuru için bir kaba un, su, tuz ve sirkeyi koyarak önce kaşıkla, toparlanınca elimizle orta sertlikte bir hamur yapalım.
- Üzerini kapatalım, içini hazırlayana kadar dinlensin. (hamurumuzu ne kadar çok yoğurursak özlü ve sonuç başarılı olur. ).
- İçi için incecik doğradığımız maydanozu tulum peyniri ve lora karıştıralım.
- Hamurumuzu un serpili tezgaha alıp cevizden biraz büyük bezeler yaparak üzerini kapatalım.
- İlk yaptığımızdan başlayarak 15 cm. Genişliğinde 2 mm. Kalınlığında oklavayla hepsini açalım üzerini kapatalım. (kızartma olayı çabuk olacağından dolayı hazır ediyoruz. ).
- Açtığımız minik hamurlarımızın yarı kısmına içimizden koyup, boş kısmını üzerine katlayıp aparatla keselim.
- Pişerken açılmasın diye çatal ucuyla kesilen kısmı bastıralım (fotoğraflara bakınız).
- Derin kızartma kabımıza yağı koyup kızdıralım, pişimizi koyup üzerine kaşıkla kızgın yağdan gezdirelim, hemen kabaracaktır, iki taraflı güzel pişirelim.
Puf pişiler harika oldu, arzu eden kıymalı ve patatesli de yapabilir. Bu hamurdan 20 adet pişi oldu.
Afiyet olsun.
Not: yağımızın kızdığını anlamak için minik bir hamur atalım: hemen üste çıkıyorsa olmuştur. Bu sayede pişiler yağ çekmez güzel kabarır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder