Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiye Hamuru İçin;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 125g tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı mısır nişastası
Dışı için;
- 400g Kakaolu Fındık Kreması
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Mısır Gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Uygun bir yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, tereyağı, pudra şekeri, kabartma tozu ve mısır nişastasını alalım. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hazırladığımız hamurdan parçalar koparıp yuvarlayalım ve fırın tepsisine dizelim.
- Kurabiyeleri 170 derece fırında 20 dakika pişirelim.
- Sürülebilir çikolatayı bir kaseye alalım ve mikrodalga fırında hafifçe eritelim.
- Üzerine sıvı yağ ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Mısır Gevreğini bir kaseye alarak elimizle ufaltalım.
- Pişen kurabiyeleri önce çikolatayla, sonra mısır gevreği ile kaplayalım.
- Buzdolabında dinlendirdiğimiz mısır gevrekli kurabiyeler servise hazır, şimdiden afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder