Mersin Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
Lavaş için:
- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- Tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Aldığı kadar ılık su
Tantuni için:
- 500 gr dana eti
- 2 orta boy kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3 orta boy domates
- Sumak
- Tuz
- Kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
Mersin Tantuni Tarifi Yapılışı
- Önce lavaşla başlayalım. Malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yoğurup 1 saat kadar mayalandıralım.
- Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım. Ve yuvarlak şekilde açıp bir tavada orta ateşte pişirelim.
- Sonra etleri küçük küçük doğrayıp biraz haşlayalım.
- Saca yada bir tavaya yağı ve suyu alalım.
- İçine etleri koyup tuzunu ve kırmızı biberini katalım.
- Karıştırarak hafif suyunu çekene kadar pişirelim.
- Bir yanda maydanozu kıyalım. Soğanları piyazlık doğrayalım. Domatesleri de küçük küçük doğrayalım.
- Maydanozu ve soğanı bir kaba alıp sumak ekleyelim ve harmanlayalım.
- Sonra lavaşları yada ekmeği etin yağına bastıralım.
- İçine önce etten sonra maydanoz soğan ve domatesten koyalım. Ve saralım.
- Yanına da ayran. Hadi afiyet olsun ☺️😉.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder