24 Nisan 2021 Cumartesi

Mersin Tantuni Tarifi

 

Mersin Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar ılık su

Tantuni için:

  • 500 gr dana eti
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 orta boy domates
  • Sumak
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su

    Mersin Tantuni Tarifi Yapılışı

  • Önce lavaşla başlayalım. Malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yoğurup 1 saat kadar mayalandıralım.
  • Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım. Ve yuvarlak şekilde açıp bir tavada orta ateşte pişirelim.
  • Sonra etleri küçük küçük doğrayıp biraz haşlayalım.
  • Saca yada bir tavaya yağı ve suyu alalım.
  • İçine etleri koyup tuzunu ve kırmızı biberini katalım.
  • Karıştırarak hafif suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Bir yanda maydanozu kıyalım. Soğanları piyazlık doğrayalım. Domatesleri de küçük küçük doğrayalım.
  • Maydanozu ve soğanı bir kaba alıp sumak ekleyelim ve harmanlayalım.
  • Sonra lavaşları yada ekmeği etin yağına bastıralım.
  • İçine önce etten sonra maydanoz soğan ve domatesten koyalım. Ve saralım.
  • Yanına da ayran. Hadi afiyet olsun ☺️😉.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder