Mor Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane orta boy mor lahana
- 3-4 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 1,5 su bardağı elma sirkesi
- 1,5 su bardağı kaynayıp soğutulmuş su
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tane büyük boy limon suyu
Mor Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı
- Mor lahanayı yıkayıp istediğimiz boyutta doğrayalım.
- Üzerine tuzu ilave edip elimizle yavaş yavaş ovalayalım ve 15 dakika kadar bekletip yumuşamasını sağlayalım.
- Sürenin sonunda limon suyu, sirke ve suyu lahananın üzerine döküp 2-3 dakika kadar kaşıkla karıştıralım.
- Uygun bir kavanoza suyu ile birlikte dolduralım, benim kullandığım kavanoz.
- Üzerine ikiye bölünmüş sarımsak ve maydanoz koyalım, kavanozumuzun kapağını kapatmadan temiz bir naylon yerleştirelim, ( ben buzdolabı poşetini ikiye katlayıp koydum ) hava almayacak şekilde kapatalım.
- Kavanozu 3-4 dakika iyice sallayalım, serin ve karanlık ortamda 10 gün bekletip turşumuzu servise hazırlayalım.
🌹afiyet olsun. 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder