13 Nisan 2021 Salı

Mor Lahana Turşusu Tarifi

 

Mor Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy mor lahana
  • 3-4 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 1,5 su bardağı elma sirkesi
  • 1,5 su bardağı kaynayıp soğutulmuş su
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tane büyük boy limon suyu

    Mor Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı

  • Mor lahanayı yıkayıp istediğimiz boyutta doğrayalım.
  • Üzerine tuzu ilave edip elimizle yavaş yavaş ovalayalım ve 15 dakika kadar bekletip yumuşamasını sağlayalım.
  • Sürenin sonunda limon suyu, sirke ve suyu lahananın üzerine döküp 2-3 dakika kadar kaşıkla karıştıralım.
  • Uygun bir kavanoza suyu ile birlikte dolduralım, benim kullandığım kavanoz.
  • Üzerine ikiye bölünmüş sarımsak ve maydanoz koyalım, kavanozumuzun kapağını kapatmadan temiz bir naylon yerleştirelim, ( ben buzdolabı poşetini ikiye katlayıp koydum ) hava almayacak şekilde kapatalım.
  • Kavanozu 3-4 dakika iyice sallayalım, serin ve karanlık ortamda 10 gün bekletip turşumuzu servise hazırlayalım.
  • 🌹afiyet olsun. 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder