18 Nisan 2021 Pazar

Muhallebili Kadayıf (Yok Böyle Lezzet) Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıflı kısmı için:

  • 200 gram kadayıf (Ben hazır doğranmış çok az da kavrulmuş paketlerden kullandım)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 gram tereyağ veya margarin

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema

    Muhallebili Kadayıf (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle muhallebimiz için sıvı krema hariç tüm malzemeler uygun bir tencereye eklenir ve karıştırarak pişirilir.
  • Kaynayıp koyulaşan muhallebimiz bir kenara alınır ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra içerisine sıvı krema ilave edilir.
  • Mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpılır.
  • Muhallebimiz hazır😍kadayıflı kısmı için hazır paket az kavrulmuş kadayıf uygun teflon bir tavaya koyulur.
  • Üzerine toz şeker ve yağ da eklenir.
  • Hepsi birlikte yağ ve şeker iyice eriyene kadar kavrulurlar.
  • Daha sonra porsiyonluk kuplarımıza bir kadayıflı harç bir muhallebi olacak şekilde paylaştırılır. Afiyetler olsunn😍😋.
  • Not :dilerseniz borcama bir alt bir de üst kısma kadayıflı harcı yayıp muhallebiyi orta kısmına da dökebilirsiniz. Veya benim gibi porsiyonluk servis edebilirsiniz😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder