Muhallebili Kadayıf (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Kadayıflı kısmı için:
- 200 gram kadayıf (Ben hazır doğranmış çok az da kavrulmuş paketlerden kullandım)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 100 gram tereyağ veya margarin
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
Muhallebili Kadayıf (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle muhallebimiz için sıvı krema hariç tüm malzemeler uygun bir tencereye eklenir ve karıştırarak pişirilir.
- Kaynayıp koyulaşan muhallebimiz bir kenara alınır ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra içerisine sıvı krema ilave edilir.
- Mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpılır.
- Muhallebimiz hazır😍kadayıflı kısmı için hazır paket az kavrulmuş kadayıf uygun teflon bir tavaya koyulur.
- Üzerine toz şeker ve yağ da eklenir.
- Hepsi birlikte yağ ve şeker iyice eriyene kadar kavrulurlar.
- Daha sonra porsiyonluk kuplarımıza bir kadayıflı harç bir muhallebi olacak şekilde paylaştırılır. Afiyetler olsunn😍😋.
Not :dilerseniz borcama bir alt bir de üst kısma kadayıflı harcı yayıp muhallebiyi orta kısmına da dökebilirsiniz. Veya benim gibi porsiyonluk servis edebilirsiniz😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder