Malzemeler
- 750 gr kuşbaşı dana eti
- 5 su bardağı su
- 1 kuru soğan
- 3 orta boy havuç
- 3 orta boy patates
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2,5 su bardağı et suyu
Yapılışı
- Kuşbaşı dana eti düdüklüye alınır, üzerine su eklenerek düdüklünün kapağı kapatılır. Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte düdüklüde 10 dakika haşlanır. ( Düdüklüye kullanmıyorsanız tencerede de olabilir).
- Haşlama işlemi sürerken patates ve havuç kuşbaşı doğranıp tavada ısıtılan sıvı yağda kızartılır. Kızarttıktan sonra kağıt havlu serili tabağa alınır.
- Bezelye haşlanır. ( Hazır da kullanabilirsiniz)
- Bir başka tencerede piyazlık doğranmış soğan sıvı yağda hafif öldürülür.
- İçine haşlanmış et ve bezelye, kızarmış havuç ve patates de katılır. Tuz, karabiber ve kekik de ilave ederek
- Son olarak etin haşlama suyundan dilediğiniz kadar koyulur. Ben 2,5 su bardağı kullandım. Yemeği sulu tercih ederseniz üstünü kaplayıncaya kadar ilave edebilirsiniz.
- 15 dakika kadar birlikte pişirilir. Tüm malzeme pişmiş olduğu için 15 dakika yeterlidir.
- Pişen orman kebabımız servise hazır. Yemeğimiz pilav ile çok iyi ikili olacaktır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder