23 Nisan 2021 Cuma

Orman Kebabı Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler

  • 750 gr kuşbaşı dana eti
  • 5 su bardağı su
  • 1 kuru soğan
  • 3 orta boy havuç
  • 3 orta boy patates
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2,5 su bardağı et suyu

    Yapılışı

  • Kuşbaşı dana eti düdüklüye alınır, üzerine su eklenerek düdüklünün kapağı kapatılır. Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte düdüklüde 10 dakika haşlanır. ( Düdüklüye kullanmıyorsanız tencerede de olabilir).
  • Haşlama işlemi sürerken patates ve havuç kuşbaşı doğranıp tavada ısıtılan sıvı yağda kızartılır. Kızarttıktan sonra kağıt havlu serili tabağa alınır.
  • Bezelye haşlanır. ( Hazır da kullanabilirsiniz)
  • Bir başka tencerede piyazlık doğranmış soğan sıvı yağda hafif öldürülür.
  • İçine haşlanmış et ve bezelye, kızarmış havuç ve patates de katılır. Tuz, karabiber ve kekik de ilave ederek
  • Son olarak  etin haşlama suyundan dilediğiniz kadar koyulur. Ben 2,5 su bardağı kullandım. Yemeği sulu tercih ederseniz üstünü kaplayıncaya kadar ilave edebilirsiniz.
  • 15 dakika kadar birlikte pişirilir. Tüm malzeme pişmiş olduğu için 15 dakika yeterlidir.
  • Pişen orman kebabımız servise hazır. Yemeğimiz pilav ile çok iyi ikili olacaktır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder