Muzlu Magnolia (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket mini petibör bisküvi
- 6 7 adet muz
Muhallebisi ı̇çin;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet vanilya
- 1 kutu sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Muzlu Magnolia (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
- Vanilya ,tereyağ ve krema hariç diğer malzemeleri tencerede güzelce karıştıralım.
- Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapatınca vanilyayı ve tereyağını ekleyin oda sıcaklığına gelince de sıvı kremayı ekleyelim.
- Muzları ince dilimler olacak şekilde keselim.
- Kupların tabanına mini petibörden yerleştirelim ve üzerine muhallebiden ekleyim.
- Muzları ekleyelim, petibör ekleyip muhallebi ekleyelim.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
- 3- 4 saat mutlaka dinlendirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder