10 Nisan 2021 Cumartesi

Vişneli Tart Buzluktaki Vişneleri Değerlendirelim Tarifi

 

Vişneli Tart Buzluktaki Vişneleri Değerlendirelim Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 ,5 su bardağına yakın un

Vişne sosu için

  • 300 gr vişne
  • 1 su bardağından az eksik toz şeker
  • 3 tatı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su nişastayı açmak için

    Vişneli Tart Buzluktaki Vişneleri Değerlendirelim Tarifi Yapılışı

  • Önce sosu hazırlayalım, vişne ve şekeri ocağa alalım o ısınırken nişastayı yarım bardak suyla açıp ilave edelim kaynayınca 1dk kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Katı yağ şeker ve yumurtayı iyice karıştıralım.
  • Sonra diğer malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurun yarıdan biraz fazlasını yağlı kağıt serdiğimiz borcama elimizle bastırarak yayalım.
  • Kenarlarını bir santim yukarı çıkacak şekilde bastıralım tepsinin ortasına çatalla delikler açalım.
  • Soğuyan vişne sosunu dökelim.
  • Kalan hamuru merdaneyle açıp şerit şeklinde keselim.
  • Tartımızın üzerine yerleştirelim.
  • 170°ısıtılmış fırında yaklaşık40dk kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder