Vişneli Tart Buzluktaki Vişneleri Değerlendirelim Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr margarin veya tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 ,5 su bardağına yakın un
Vişne sosu için
- 300 gr vişne
- 1 su bardağından az eksik toz şeker
- 3 tatı kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su nişastayı açmak için
Vişneli Tart Buzluktaki Vişneleri Değerlendirelim Tarifi Yapılışı
- Önce sosu hazırlayalım, vişne ve şekeri ocağa alalım o ısınırken nişastayı yarım bardak suyla açıp ilave edelim kaynayınca 1dk kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Katı yağ şeker ve yumurtayı iyice karıştıralım.
- Sonra diğer malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun yarıdan biraz fazlasını yağlı kağıt serdiğimiz borcama elimizle bastırarak yayalım.
- Kenarlarını bir santim yukarı çıkacak şekilde bastıralım tepsinin ortasına çatalla delikler açalım.
- Soğuyan vişne sosunu dökelim.
- Kalan hamuru merdaneyle açıp şerit şeklinde keselim.
- Tartımızın üzerine yerleştirelim.
- 170°ısıtılmış fırında yaklaşık40dk kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder