28 Nisan 2021 Çarşamba

Sarıyer Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • Hazır baklavalık yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta akı ( sarısı üzerine )
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı;

  • Kırık peynir ( patatesli veya kıymalı da olabilir)
  • 4-5 sap maydanoz

    Yapılışı

  • Derin bir kabın içersinde sosu hazırlayalım.
  • Baklavalık yufkayı bir adet tezgaha serelim.
  • Üzerine her yerine hazırladığımız sostan sürelim.
  • İkinci yufkayıda koyup yine her yerine sos sürüyoruz.
  • Üçüncü yufkayı onun üzerine koyup soslayalım.
  • Geniş tarafı kendinize doğru olacak.
  • Peynirin içerisine ufak ufak maydanozu kıyıp hazırlayalım.
  • Kendimize bakan geniş tarafa iç harcından koyup rulo şeklinde saralım.
  • Yağlanmış tepsiye koyalım.
  • Ben yarım paket baklavalık yufka kullandım. Ufak bir fırın tepsisi doldu.
  • Kalan sosun içine ayırdığımız yumurtanın sarısını ilave edip karıştıralım.
  • Her yerine gelecek şekilde bir fırça yardımı ile sürüyoruz.
  • Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Sarıyer böreğimiz servise hazır.
  • Dilerseniz soğanlı, kıymalı ve baharatlı hazırlayacağımız bir içle de yapabiliri. Oda emin olun efsane bir börek oluyor. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder