23 Nisan 2021 Cuma

Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi

 

Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı mısır yağı
  • 500g tavuk
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su

Beğendisi İçin;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 510g közlenmiş Patlıcan
  • Yarım su bardağı Rende mozzarella
  • Karabiber
  • Tuz
  • Muskat
  • 1 çay bardağı süt

    Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuklarımızı kuşbaşı doğrayalım ve ocağa aldığımız tavamıza mısır yağı ekleyerek tavuklarımızı pişirelim.
  • Ardından yemeklik doğranmış soğan, kırmızı ve yeşil biberi ekleyerek kavuralım.
  • Salça ve doğranmış domatesi ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  • Kırmızı toz biber, tuz ve son olarak sıcak suyu ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
  • Beğendisini hazırlamak için tavamıza tereyağını alarak eritelim.
  • Ardından unu ekleyerek güzelce kavuralım.
  • Közlenmiş patlıcanı da tavaya ilave ederek karıştıralım.
  • Ardından rendelenmiş mozzarella peyniri, karabiber, tuz ve muskatı ekleyelim. Peynir eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Son olarak sütü ekleyelim ve beğendi sütü çekip toparlanana kadar karıştıralım. Tavuklu beğendi servise hazır! Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder