Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400-500 gram kuşbaşı dana eti
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 1 kase haşlanmış bezelye (araka)
Sosu için;
- Yarım çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Orman Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak eti kavuralım, patates ve havucu küp küp doğrayıp kızartalım, bezelyeyi çiğden kullanıyorsanız haşlayalım.
- Pişmiş olan bütün malzemeleri fırın kabında birleştirip, sıcak suyla salçalı sosumuzu hazırlayıp üzerine dökelim.
- Etlerin kurumaması için yağlı kaşarı ıslatıp, fazla suyunu sıkıp tepsinin üzerine kapatalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
- Fırından çıkarmadan 5 dk önce yağlı kağıdı alalım. Kullandığım fırın kabı 32 cm.
Not: Ben etimi kısık ateşte kendi suyuyla kavurdum. Vaktiniz yoksa, az su ilave ederek düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Dilerseniz, kuzu eti kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder