22 Nisan 2021 Perşembe

Orman Kebabı Tarifi

 

Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram kuşbaşı dana eti
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 kase haşlanmış bezelye (araka)

Sosu için;

  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak eti kavuralım, patates ve havucu küp küp doğrayıp kızartalım, bezelyeyi çiğden kullanıyorsanız haşlayalım.
  • Pişmiş olan bütün malzemeleri fırın kabında birleştirip, sıcak suyla salçalı sosumuzu hazırlayıp üzerine dökelim.
  • Etlerin kurumaması için yağlı kaşarı ıslatıp, fazla suyunu sıkıp tepsinin üzerine kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarmadan 5 dk önce yağlı kağıdı alalım. Kullandığım fırın kabı 32 cm.
  • Not: Ben etimi kısık ateşte kendi suyuyla kavurdum. Vaktiniz yoksa, az su ilave ederek düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Dilerseniz, kuzu eti kullanabilirsiniz.

    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder