Patates Yemeği (Patatesi Böyle Yaparsanız Ete İhtiyacınız Olmaz)Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 3 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet köy biberi
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Patatesi yıkayıp soyalım. Küp küp keselim. Fazla büyük yapmayalım ki gözümüze hoş görünsünler.
- Soğanları yemeklik doğrayalım, sarımsağı ister ufak doğrayın ister havanda ezin.Her ki şekildede olabilir.
- Domatesi yıkayıp kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Sivri biberlerin içindeki çekirdekleri temizledikten sonra biberleride yemeklik doğrayalım.Malzemeler hazır.
- Tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
- Yağınız ısınınca içerisine soğan biber sarımsak ve domatesi katıp iyice karıştıralım ve kavuralım.
- Kavrulan malzemenin içine salçayı katıp bunuda iyice karıştırdıktan sonra patatesleri katıp karıştıralım.
- Bu salçalı karışımın patatesin her yerine değmesini sağlayalım.
- Üzerini iki parmak geçecek şekilde kaynar su koyalım. Patates suyu sever.Baharatlarını da katalım.
- Yemeğimiz fokurdamaya başlayınca kısık ateşe alalım. Onbeş dakika da yemeğimiz servise hazır.
- Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder