5 Nisan 2021 Pazartesi

Çatlak Kurabiye (Portakallı)Tarifi

 

Çatlak Kurabiye (Portakallı)Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

     Yapılışı

  • Kurabiyemizin hamurunu yoğurmak için uygun bir yoğurma kabına şeker ve portakal kabuğu rendesini alalım, kaşık yardımı ile ezerek güzelce karıştıralım.
  • Ardından üzerine yumurta, portakal suyu, sıvı yağ ve tahini ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Hamurumuz biraz toparlanmaya başlayınca elimizi hafif unlayalım ve hamurumuzu elimizle yoğuralım. Bu tarifte hamurumuz ele yapışan bir kıvamda olacak, bu sizi korkutmasın. Daha fazla un eklerseniz hamurunuz sert olacaktır.
  • Hazırladığımız hamurumuzdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizle yuvarlayıp pudra şekerine batırarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirme işlemimiz bittikten sonra kurabiyelerimizi 175°C önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. Ben bu ölçülerle hazırladığımda 19 adet portakallı çatlak kurabiye elde etmiş oldum.
  • Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder