Peri Bacaları Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 böreklik yufka
Sosu İçin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
Arası İçin
- 100 gram beyaz peynir
- 15-20 yaprak ıspanak
Peri Bacaları Börek Tarifi Yapılışı
- Ispanak yıkanıp temizlendikten sonra incecik doğranır 1 çay kaşığı tuz ile hafifçe ovulur peynirle karıştırılır.
- Yufkaya sostan fırça ile sürülür yarım ay şeklinde bir tarafı diğer tarafa katlanır sostan sürülür.
- Üç parmak aralıklı olarak uzun şeritler halinde kesilir.
- Bir ucuna peynir ıspanak yeterince konur muska şeklinde sarılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dik dik gelişigüzel dizilir üzerine sos dökülür fırça ile de ayrıca sürülür bol susam serpilir.
- 185-190 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar kontrollü kızarıncaya dek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder