27 Nisan 2021 Salı

Peri Bacaları Börek Tarifi

 

Peri Bacaları Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 böreklik yufka

Sosu İçin

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt

Arası İçin

  • 100 gram beyaz peynir
  • 15-20 yaprak ıspanak

    Peri Bacaları Börek Tarifi Yapılışı

  • Ispanak yıkanıp temizlendikten sonra incecik doğranır 1 çay kaşığı tuz ile hafifçe ovulur peynirle karıştırılır.
  • Yufkaya sostan fırça ile sürülür yarım ay şeklinde bir tarafı diğer tarafa katlanır sostan sürülür.
  • Üç parmak aralıklı olarak uzun şeritler halinde kesilir.
  • Bir ucuna peynir ıspanak yeterince konur muska şeklinde sarılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dik dik gelişigüzel dizilir üzerine sos dökülür fırça ile de ayrıca sürülür bol susam serpilir.
  • 185-190 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar kontrollü kızarıncaya dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder