17 Nisan 2021 Cumartesi

Sahura Soğanlı Kıymalı Milföy Börek Tarifi

 

Sahura Soğanlı Kıymalı Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça milföy yaprağı

İç malzemesi

  • 150 gram kıyma
  • 1adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Bir fiske karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber

Üzerine dökmek için

  • Susam ve çörek otu

    Sahura Soğanlı Kıymalı Milföy Börek Tarifi Yapılışı

  • Önce kıyma harcını hazırlayalım. Kıymayı tavaya alalım.
  • Sıvı yağı ve tereyağı ekleyip kıyma suyunu salıp ekene kadar kavuralım soğanı ekleyip. Bir 5 dakika daha kavurup tuzunu, biberlerini atarak ocaktan alalım.
  • Maydanozu ince kıyarak içine karıştıralım.
  • Yüzü yarı çözülmüş milföyleri tezgaha serelim.
  • Bir kareyi üçgen olacak şekilde keselim.
  • Kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı koyarak bir köşesinden tutup öbür için üstüne koyalım.
  • Kenarlarını yapıştırıp tepsiye dizelim.
  • Üzerine çörek otu ,susam serpelim.
  • 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Soğuyunca yersek eğer yemeden önce mikro dalgada ısıtabiliriz. Afiyet olsun 👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder