Sahura Soğanlı Kıymalı Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 parça milföy yaprağı
İç malzemesi
- 150 gram kıyma
- 1adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Bir fiske karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
Üzerine dökmek için
- Susam ve çörek otu
Sahura Soğanlı Kıymalı Milföy Börek Tarifi Yapılışı
- Önce kıyma harcını hazırlayalım. Kıymayı tavaya alalım.
- Sıvı yağı ve tereyağı ekleyip kıyma suyunu salıp ekene kadar kavuralım soğanı ekleyip. Bir 5 dakika daha kavurup tuzunu, biberlerini atarak ocaktan alalım.
- Maydanozu ince kıyarak içine karıştıralım.
- Yüzü yarı çözülmüş milföyleri tezgaha serelim.
- Bir kareyi üçgen olacak şekilde keselim.
- Kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı koyarak bir köşesinden tutup öbür için üstüne koyalım.
- Kenarlarını yapıştırıp tepsiye dizelim.
- Üzerine çörek otu ,susam serpelim.
- 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Soğuyunca yersek eğer yemeden önce mikro dalgada ısıtabiliriz. Afiyet olsun 👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder