2 Nisan 2021 Cuma

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

 

Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin (Ben margarin kullandım)
  • 1 çay sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi
  • 3 su bardağı un (ölçü değişebileceği için kontrollü eklemek gerekiyor)  1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri

    Pişmaniye Kurabiye Tarifi Yapılışı

Bulamak ı̇çin

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Hamur malzemelerimiz yoğurma kabına alınır.
  • Üzerine yavaş yavaş un eklenerek güzel bir hamur yapılır.
  • Unu 2 buçuk bardaktan sonrasını kontrollü eklemelisiniz. Yuvarladığımızda dağılmayan kolay yuvarlanan bir hamur olmalı.
  • Hamurumuzda kabartma tozu yok arkadaşlar. Bunu da belirtmek istiyorum.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize hamurdan minik minik parçalar alıp yuvarlayıp diziyoruz.
  • Cevizden küçük fındıktan büyük olmalı. Kurabiyelerimiz atıştırmalık bir kurabiye olduğu için minik minik olmalı.
  • 170 derece fırında 15-20 dk arası üzerleri kızarmadan pişiriyoruz.
  • Bu arada bulayacağımız hindistan cevizi ve pudra şekerini bir kasede güzelce karıştırıyoruz.
  • Pişen kurabiyelerimizi sıcağı ile alıp karışıma bulayıp servis tabağına diziyoruz. Ve servise hazır. Saklama kabına koyup günlerce hatta haftalarca tazeliğini koruyan bir kurabiye. Buzluğa atmanıza gerek yoktur. Afiyetler olsun ☺️🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder