ortakal Jöleli Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 portakal rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı bir kaşık daha un( kontrollü olun)
Jölesi için;
- 1 portakalın suyu
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
Bulamak için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
Portakal Jöleli Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Genişçe bir kabın içine yumurta ve şeker konur çırpıcıyla iyice çırpılır.
- Sıvı malzemeler eklenir.
- En son kabartma tozu ve un eklenir. (Kontrollü olarak)
- Sonra yuvarlanıp pudra şekerine bulanır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Ortasından oklava yardımıyla bir oyuk açılır.
- Jölemiz için gerekli malzemeler bir sos tavasında kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra 3 dk kadar kıvam alması için kaynatılır.
- Jölemiz oyuklara dökülüp 180 derecelik alt üst derecelik fırında 15 dakika kontrollü olarak pişirilir.
Servise hazır.
Afiyet olsun. 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder