4 Nisan 2021 Pazar

Börek Gibi Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tarifi

 

Börek Gibi Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane küçük karnabahar

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tane yumurta
  • Tuz

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ (ben zeytinyağını tercih ediyorum ama siz çiçek yağı kullanabilirsiniz)

    Börek Gibi Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurtayı (oda sıcaklığında kullanalım ) tuzu ekleyerek çırpalım.
  • Un ile suyu ekleyelim çırpalım.
  • Karnabaharları fotoğraflarda gösterdim nasıl kestiğimi ya da ayırdığımı o şekilde hazırlayalım.
  • Hamurun kıvamı da gösterdim içine bulayıp çok kızmış yağa koyalım ve pişirelim.
  • Ben zeytinyağı kullanıyorum ve harlı yani büyük ocakta altını çok açıyorum o şekilde yağ çekmiyor.
  • Unu ve suyu ben göz kararı yapıyorum buraya ölçü vermek zorundaydım o yüzden bardak ölçüsü tutmayabilir.
  • Börek gibi kabaran ve yerken doyamadığımız hatta çocuklarımın ço

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder