28 Nisan 2021 Çarşamba

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

 

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için malzemeler ;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için malzemeler;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su ( ben şekerden 1 bardak fazla su koyuyorum)
  • 1 çay bardağı portakal suyu

    Portakallı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Evvela şerbeti yapalım. Ocağa şeker su ve portakal suyunu koyup fokurdayana kadar yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 5 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Kek için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz, daha sonra portakal suyu, rendesi ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
  • İrmiğide ekleyip, un kabartma tozu vanilyayı da eleyip iyice karıştıralım.
  • Sakın 1, 5 su bardağından fazla un koymayın, irmikte olduğu için katı olur kekten farkı kalmaz.
  • Borcamı sıvı yağ ile yağlayıp, daha sonra fazla yağını havlu peçete ile alalım ki, yağlı bir tat olmasın.
  • Kekimizi güzelce eşit bir şekilde borcama yayıp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dk kadar alt üst ayarda pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkan tatlımıza şerbetini çeke çeke dökelim.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz, ben krem şantiyi çırpıp içine çok az portakal suyu koydum ve sıkma torbasına koyup bu şekilde yaptım. 🍊🍊🍊afiyet olsun🍊🍊🍊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder