Portakallı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için malzemeler ;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1, 5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için malzemeler;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su ( ben şekerden 1 bardak fazla su koyuyorum)
- 1 çay bardağı portakal suyu
Portakallı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Evvela şerbeti yapalım. Ocağa şeker su ve portakal suyunu koyup fokurdayana kadar yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 5 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Kek için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz, daha sonra portakal suyu, rendesi ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
- İrmiğide ekleyip, un kabartma tozu vanilyayı da eleyip iyice karıştıralım.
- Sakın 1, 5 su bardağından fazla un koymayın, irmikte olduğu için katı olur kekten farkı kalmaz.
- Borcamı sıvı yağ ile yağlayıp, daha sonra fazla yağını havlu peçete ile alalım ki, yağlı bir tat olmasın.
- Kekimizi güzelce eşit bir şekilde borcama yayıp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dk kadar alt üst ayarda pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan tatlımıza şerbetini çeke çeke dökelim.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz, ben krem şantiyi çırpıp içine çok az portakal suyu koydum ve sıkma torbasına koyup bu şekilde yaptım. 🍊🍊🍊afiyet olsun🍊🍊🍊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder