28 Nisan 2021 Çarşamba

Pratik Bir Ana Yemek Köz Patlıcanlı Borcam Kebabı Tarifi

 

Pratik Bir Ana Yemek Köz Patlıcanlı Borcam Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kg kuzu kuşbaşı(dana kuşbaşı da olabilir)
  • 1 adet orta boy kurusoğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için :

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Pratik Bir Ana Yemek Köz Patlıcanlı Borcam Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etlerimizi kuşbaşı doğrayıp yıkıyoruz ve pişireceğimiz tencereye koyup altını açıyoruz.
  • Üzerine tuzunu ekleyip önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişireceğiz.
  • Üzerine tekrar su eklememize gerek kalmıyor gayet iyi pişiyor.
  • Etimiz pişerken biz patlıcanlarımızı yıkayıp akıllı folyoyla sarıp 180 derece fırına atıyoruz.
  • Bu şekilde çok pratik oluyor siz isterseniz közmatikte yada ızgarada da közleyebilirsiniz tabiki ☺️
  • Patlıcanlarımız közlenirken bizde küçük küçük doğradığımız kuru soğanı ve sarımsağı etimize ilave ediyoruz.
  • Etimiz suyunu çekmeden soğanları eklersek hem etin daha iyi yumuşamasını sağlar hemde soğanlarımız etin içinde kaybolur sadece tadı kalır 🥰
  • Suyunu çeken etimizin üzerine iki-üç yemek kaşığı yağ ekleyim kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
  • Daha sonra közlenen patlıcanlarımızı soyup küçük küçük kesiyoruz ve borcama ekliyoruz.
  • Üzerine tuz ve sıyıyağını gezdirip karıştırıyoruz.
  • Borcama güzelce yayıyoruz.
  • Daha sonra üzerine etimizi de ekleyip 10 dk daha fırına atıyoruz.
  • Vee son olarak rendelediğimiz kaşar peynirini de yemeğimizin üzerine ekleyip fırını kapatıyoruz.
  • Fırının ısısıyla kaşarlarımız eridikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık😍🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder