Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı instant maya
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 3 su bardağı beyaz un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam
- Çörekotu
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
- Unlar hariç diğer malzemeler iyice karıştırılır.
- Unlar kontrollü şekilde eklenip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur ikiye bölünüp beze yapılır.
- Hafif unlanmış tezgahta yarım santimden biraz kalın açılıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- Üzeri streç film ile kapatılır kurumaması için. Onun üzerinede temiz bir bez örtülür.
- Bu şekilde yarım saat daha mayalandırılır.
- Yumurta sarısı ve süt çırpılıp pidelerin üzerine sürülür.
- Parmak uçlarıyla şekil verilip susam ve çörekotu serpilerek 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
- Pişen pidelerin üzerine nemli bir bez kapatılıp 3-5 dakika bekletilip dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun 💐💐💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder