17 Nisan 2021 Cumartesi

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 3 su bardağı beyaz un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam
  • Çörekotu

    Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Unlar hariç diğer malzemeler iyice karıştırılır.
  • Unlar kontrollü şekilde eklenip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
  • Üzeri kapatılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur ikiye bölünüp beze yapılır.
  • Hafif unlanmış tezgahta yarım santimden biraz kalın açılıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üzeri streç film ile kapatılır kurumaması için. Onun üzerinede temiz bir bez örtülür.
  • Bu şekilde yarım saat daha mayalandırılır.
  • Yumurta sarısı ve süt çırpılıp pidelerin üzerine sürülür.
  • Parmak uçlarıyla şekil verilip susam ve çörekotu serpilerek 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Pişen pidelerin üzerine nemli bir bez kapatılıp 3-5 dakika bekletilip dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun 💐💐💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder