24 Nisan 2021 Cumartesi

Rosto Köfte Tarifi

 

Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağından bir parmak az galeta unu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • Yeterince tuz
  • Yarım çay bardağı su (Köfteyi yoğururken)

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı su
  • Yeterince tuz
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber

    Rosto Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle derin bir kabın içinde köftenizi güzelce yoğurun buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
  • Daha sonra arada elinizi ıslatarak dağılmayacak kıvama gelinceye kadar iyice yoğurun.
  • İstediğiniz kıvamı alınca fırın kağıdına enine sığacak boyutta rulo yaparak sarıp kenarlarını güzelce kapatıyoruz.
  • İster fırın tepsisine isterseniz bir bor cam tepsiye alıp yağlı kağıtın üzerini elinizle ıslatarak nemlendiriyoruz ki kağıt yanmasın.
  • 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Pişen köftemizi fırından alıp kağıttan çıkartıp 15 dakika kadar dinlendirmeye bırakıyoruz.
  • Bu arada sosu için bir sos tenceresinin içerisine bir yemek kaşığı tereyağ alıp salçalarını ilave edip güzelce kavurun.
  • Ardından suyunu ilave edip kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  • Dinlenmiş olan rulo köftemizi bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesip bir borcam tepsiye yada fırın kabına diziyoruz.
  • Üzerine sıcak sosumuzu gezdirip üzerini yağlı kağıt ile örtüp 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirip ister patates püresi isterseniz pilav eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder