3 Nisan 2021 Cumartesi

Sadece 2 Yufka İle Kendisi Kolay Lezzeti Olay Tavada Dolamalı Su Böreği Tarifi

 

Sadece 2 Yufka İle Kendisi Kolay Lezzeti Olay Tavada Dolamalı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet günlük yufka
  • 1 yemek kaşığı dolusu margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (küçük ise 2tane)

İçi için;

  • 1 çorba kasesi kadar peynir (ben salamura kullandım, siz dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
  • Bir tutam maydanoz 

    Sadece 2 Yufka İle Kendisi Kolay Lezzeti Olay Tavada Dolamalı Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Önce tavamıza margarin veya tereyağını alıp kısık ateşte eritiyoruz.
  • Sıvı yağı ekleyip yumurtasını kırıp çırpıyoruz.
  • Yufkamızın bir tanesini tezgaha seriyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Hazırladığımız yağlı yumurta karışımının yarısını bu serdiğimiz yufkamızın üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerine rendelenmiş peynir ve doğranmış maydanoz karışımının yarısınıda bu yufkamızın her tarafına serpiyoruz.
  • Sadece kenar kısımlarına çok yaklaştırmıyoruz ki pişerken sorun olmasın. Zaten görselde göstermeye çalışacağım.
  • Daha sonra yufkamızı dış kısımından kestiğimiz yere doğru rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Servis tabağı büyüklüğünde küçük bir tepsiye ortadan başlayıp dolayarak yerleştiriyoruz.
  • Diğer yufkamızada aynı işlemi yapıyoruz. Ve önceki yufkaların etrafına dolayarak yerleştiriyoruz.
  • Yufkalarımızın üzerini geçecek kadar soğuk su döküyoruz ve 3-5 dakika bu şekilde bekletip suyunu süzüyoruz.
  • Bir iki kaşık sıvı yağla yağlanmış tavaya ters çevirip alarak ocakta kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Alt tarafı kızarınca böreği çevirip yine kenarlarından azıcık sıvı yağ gezdirip pişiriyoruz.
  • Daha sonra tavadan çıkarıp dilimleyerek servis ediyoruz.
  • Enfesss lezzetli dolamalı tavada su böreğimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

    Not: buzluğa atmak isterseniz hazırlayıp soğuk suyla ıslatmadan önce atıp pişireceğiniz zaman çıkartıp çözülmesini beklemeden direkt ıslatıp aynı tarifte anlattığım gibi pişirebilirsiniz.

    Ayrıca iç harcını patatesli de yapabilirsiniz ama biz bu böreğe peyniri daha çok yakıştırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder