3 Nisan 2021 Cumartesi

Semizotlu Kuru Cacık (Şahane Lezzette) Tarifi

 

Semizotlu Kuru Cacık (Şahane Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 2 adet salatalık
  • bir tutam dereotu

Sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • tuz

Üzeri için;

  • Sıvı yağ
  • Nane

Süslemek için;

  • Salatalık 

    Semizotlu Kuru Cacık (Şahane Lezzette) Tarifi Yapılışı

    1. Semizotunun yaprakları ayıklayıp taze ise dallarından da ekleyebilirsiniz.
    2. Güzelce yıkayıp suyunu süzdürün. Derin bir kaseye alın üzerine salatalıkları küp küp doğrayın.
    3. Dereotunuda yıkayıp ince ince doğrayın içine ekleyin.
    4. Bir kase yoğurta sarımsak tuz ekleyip karıştırın. hazırladığınız yeşilliğin üzerine ekleyip karıştırın.
    5. Cacığı kaselere paylaştırıp dilimlenmiş salatalıkla süsleyin.
    6. Bir tavada sıvı yağ ile naneyi biraz kavurup cacığın üzerine gezdirin servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder