Tahinli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 1 dilim limon
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Tahinli Tatlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım .
- Şeker su ve limonu karıştırıp kaynamaya bırakalım .
- 5 dk kaynadıktan sonra soğuması için kenara alalım.
- Hamurumuz için gereken malzemeleri yoğurup kurabiye kıvamında bir hamur elde edelim.
- Dileğimiz şekli verip tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbetimizi dökelim ve şerbeti çekince hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder