17 Nisan 2021 Cumartesi

Tahinli Tatlı Tarifi

 

Tahinli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

    Tahinli Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım .
  • Şeker su ve limonu karıştırıp kaynamaya bırakalım .
  • 5 dk kaynadıktan sonra soğuması için kenara alalım.
  • Hamurumuz için gereken malzemeleri yoğurup kurabiye kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Dileğimiz şekli verip tepsimize dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbetimizi dökelim ve şerbeti çekince hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder