Şam Dürümü Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- Yarım paket tereyağı yada margarin
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2.5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 2 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için ;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Bir dilim limon
Şam Dürümü Tarifi Yapılışı
- Hamuru için oda sıcaklığındaki yumurta, margarin, pudra şekeri ve irmiği yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin.
- Unu kontrollü ekleyin markaya göre değişiklik gösterebilir.Ele yapışmayan hamur olacak.
- Sonra dövülmüş cevizi ekleyin ve güzelce yoğurun.
- Hamuru 8 eşit parçaya bölün.
- Böldüğünüz hamurları uzun şeritler yapın (parmak kalınlığında olsun).
- Yağladığınız borcama enlemesine dizin. Ve tatlıyı dilimleyin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180°c ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırında tatlı pişerken şerbeti hazırlayın.
- Şekeri suyu ve limonu tencerede 5 dk kaynatın.
- Tatlı ılık şerbet sıcak olacak şekilde tatlıya şerbeti dökün.
- Şerbeti çekip soğuyunca dolapta dinlendirin.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder