20 Nisan 2021 Salı

Şam Dürümü Tarifi

 

Şam Dürümü Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • Yarım paket tereyağı yada margarin
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2.5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 çay bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için ;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Bir dilim limon

    Şam Dürümü Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için oda sıcaklığındaki yumurta, margarin, pudra şekeri ve irmiği yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin.
  • Unu kontrollü ekleyin markaya göre değişiklik gösterebilir.Ele yapışmayan hamur olacak.
  • Sonra dövülmüş cevizi ekleyin ve güzelce yoğurun.
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölün.
  • Böldüğünüz hamurları uzun şeritler yapın (parmak kalınlığında olsun).
  • Yağladığınız borcama enlemesine dizin. Ve tatlıyı dilimleyin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180°c ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırında tatlı pişerken şerbeti hazırlayın.
  • Şekeri suyu ve limonu tencerede 5 dk kaynatın.
  • Tatlı ılık şerbet sıcak olacak şekilde tatlıya şerbeti dökün.
  • Şerbeti çekip soğuyunca dolapta dinlendirin.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder