1 Nisan 2021 Perşembe

Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi

 

Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 350-400 gram kuşbaşı et
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber 

    Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi Yapılışı

  • Kuşbaşı doğranmış etlerimizi düdüklü tencerede 20-25 dakika haşlayalım.
  • Bir tavaya haşlanan etleri alalım üzerine sıvı yağı ekleyerek kavuralım.
  • Yeterince kavurduktan sonra; yemeklik doğradığınız soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyip kavuralım.
  • Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra doğrayalım, aynı şekilde patates ve patlıcanı da küp küp doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edelim.
  • Baharatları ekledikten sonra, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyelim ve 3-5 dk kadar pişirelim.
  • İyice karıştırdıktan sonra, küçük güveç kaplarına boşaltalım. (benim 4 adet güveçim oldu).
  • Salçayı sıcak suda ezerek, sebzelerin üzerine gelecek kadar dökelim.
  • Güveçlerin üzerini yağlı kağıt ile kapatarak, fırın tepsisine yerleştirelim ve 190 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder