Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 4 buçuk su bardağı su
- 1 tane tavuk bulyon
- 1 tutam maydanoz
Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yağı ve unu tencereye alalım ve kavuralım.
- Ardından salçaları ilave edip 2 dakika kavuralım.
- Şehriyeleri ilave edelim ardından suyu ilave edelim, su kaynamaya başlayınca bulyonu ilave edelim.
- Şehriyeler yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
- En son maydanozu ve tuzu ilave edip ocaktan alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder