22 Nisan 2021 Perşembe

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 4 yemek kaşığı toz fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4, 5 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) limon

    Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, sıvı yağ ve tereyağını yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Pudra şekeri, toz fındık, kabartma tozu, vanilya ve biraz unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. (Unu yavaş yavaş ekliyoruz)
  • Hamurumuz kurabiye hamuru formunda olacak.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra şekil veriyoruz.
  • Yumurta sarısı sürüyoruz ve çatalla üstünü çiziyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 👩🏻‍🍳
  • Şerbeti için;4, 5 su bardağı suyu tenceremize alıyoruz.
  • 4 su bardağı şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
  • Yarım limonu sıkıp kabuğunu şerbetin içine atıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.Şerbeti çok kaynatmıyoruz yoksa şekerler.
  • Şerbeti soğumaya bırakıyoruz şerbet soğuk şekerpare sıcak olacak şekilde şerbetini döküyoruz.
  • Şifa olsun 🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder