Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 4 yemek kaşığı toz fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4, 5 su bardağı su
- 1/2 (yarım) limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Yumurta, sıvı yağ ve tereyağını yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Pudra şekeri, toz fındık, kabartma tozu, vanilya ve biraz unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. (Unu yavaş yavaş ekliyoruz)
- Hamurumuz kurabiye hamuru formunda olacak.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra şekil veriyoruz.
- Yumurta sarısı sürüyoruz ve çatalla üstünü çiziyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 👩🏻🍳
- Şerbeti için;4, 5 su bardağı suyu tenceremize alıyoruz.
- 4 su bardağı şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
- Yarım limonu sıkıp kabuğunu şerbetin içine atıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.Şerbeti çok kaynatmıyoruz yoksa şekerler.
- Şerbeti soğumaya bırakıyoruz şerbet soğuk şekerpare sıcak olacak şekilde şerbetini döküyoruz.
Şifa olsun 🌿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder