25 Nisan 2021 Pazar

Sultan Kebabı Tarifi

 

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 adet yufka
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 kavanoz garnitür
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Sıvıyağ

Beşemal sos :

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için ;

  • Kaşar peyniri

    Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğan ve biberleri küçük küçük doğrayalım sıvı yağ ekleyip kavuralım.
  • Tavukları yemeklik doğrayıp ilave edelim.
  • Tuz karabiber ve kırmızı pul biber i ekleyip karıştıralım.
  • Pişen harcımızı süzüp yıkadığımız garnitürü ilave edelim, harcımızı hazır.
  • Beşemal sos için, tereyağı eritip az sıvıyağ ekleyelim.
  • Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • 2 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edip çırpalım.
  • Tuz ve karabiber i ekleyip kıvam alana kadar pişirelim. Beşamel sosumuz hazır.
  • 1 adet yufkayı dört eşit parçaya keselim.
  • Orta boy bir kaseye yerleştirelim.
  • Hazırlamış olduğumuz harçtan içine ekleyelim ve kenarlar dan kapatalım ve ters çevirip yağlamış olduğunuz fırın kabımıza dizelim.
  • En son üzerine beşamel sosumuzu sürelim ve kaşar peyniri serpelim.
  • Üzeri kızarıncaya kadar ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder