Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 adet yufka
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 1 adet kapya biber
- 1 kavanoz garnitür
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- Sıvıyağ
Beşemal sos :
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 bardak süt
- Tuz, karabiber
Üzeri için ;
- Kaşar peyniri
Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğan ve biberleri küçük küçük doğrayalım sıvı yağ ekleyip kavuralım.
- Tavukları yemeklik doğrayıp ilave edelim.
- Tuz karabiber ve kırmızı pul biber i ekleyip karıştıralım.
- Pişen harcımızı süzüp yıkadığımız garnitürü ilave edelim, harcımızı hazır.
- Beşemal sos için, tereyağı eritip az sıvıyağ ekleyelim.
- Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- 2 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edip çırpalım.
- Tuz ve karabiber i ekleyip kıvam alana kadar pişirelim. Beşamel sosumuz hazır.
- 1 adet yufkayı dört eşit parçaya keselim.
- Orta boy bir kaseye yerleştirelim.
- Hazırlamış olduğumuz harçtan içine ekleyelim ve kenarlar dan kapatalım ve ters çevirip yağlamış olduğunuz fırın kabımıza dizelim.
- En son üzerine beşamel sosumuzu sürelim ve kaşar peyniri serpelim.
- Üzeri kızarıncaya kadar ısıtılmış fırında pişirelim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder