28 Nisan 2021 Çarşamba

Sütlü Soğuk Baklava (En Orjinali) Tarifi

 

Sütlü Soğuk Baklava (En Orjinali) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka ( 800 gram )
  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram margarin ( isterseniz tamamını 200 gram tereyağı yada margarin olarak kullanabilirsiniz. )
  • 1 çay bardağı dolusu sıvı yağ
  • 2 su bardağına yakın çekilmiş ceviz

Şerbeti için ( bardak ölçümüz 200 ml )

  • 4 bardak süt
  • 3 bardak sıvı şekerli krem şanti
  • 1 buçuk bardaktan biraz fazla şeker

En üst kısmı için

  • Yaklaşık 3 yemek kaşığı toz nesguik ( elenmiş olmalı )
  • Nesguik toz yoksa alternatif olarak
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekerini karıştırıp serpebilirsiniz.
  • ( sıvı krem şanti bulamayanlar 2 paket sıvı krema kullanabilirler. sıvı krema kullanırsanız şeker ölçüsünü 2 buçuk bardak, süt ölçüsünü de 4 bardak yapmalısınız. )

    Sütlü Soğuk Baklava (En Orjinali) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak dikdörtgen borcam tepsimizi alıp baklavalık yufkamızın üzerine koyup kesiyoruz.
  • Kestiğimiz yufkamızı ikiye bölüyoruz.
  • Yarısını üst kısmına yarısını da üst kısmına kullanacağız.
  • Kenardan çıkan parçaları da aralarına kullanacağız. Yağlarımızı küçük bir tencereye alıp eritiyoruz. Tepsimizi yağlıyoruz.
  • Üzerine 2 yufka alıp her iki veya üç yufkada bir ara katlarımızı yağlıyoruz.
  • Kenardan çıkan parçaları da aralara yerleştiriyoruz.
  • Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra çekilmiş cevizimizi serpiştiriyoruz. Diğer kalan yufkalarımızı da aynı şekilde her iki üç katta bir yağlayıp tatlımızı tamamlıyoruz.
  • Keskin bir bıçak ile tatlımızı çok iri olmayacak şekilde kare dilimlere kesiyoruz.
  • Kalan yağımızı da üzerine eşit şekilde gezdirip 180 derece fırında alt üst iyi kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 45 dk kadar. Tatlımız içini çekerek iyi pişmeli.
  • Bu arada şerbet için tencereye süt ve sıvı krem şantiyi alıyoruz. Yukarıda belirttiğim gibi sıvı krem şanti yerine sıvı krema kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra karışımımızı ocağa alıp altını açıyoruz. Parmağımızı yakmayacak ılıklığa gelince de kapatıp şekerini ilave ediyoruz.
  • Şekeri içinde karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Evet okuduğunuz gibi şerbetimiz kaynamadan yapılıyor. 😅☺️
  • Tatlımız pişince fırından alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan tatlımızın üzerine yaptığımız şerbetimizi her tarafina gelecek şekilde yavaş yavaş döküyoruz.
  • Bu şekilde bir saat kadar dinlendirip üzerine toz nesguiği eleyip serpiyoruz.
  • En üst kısmına da rendenin en ufak yeri ile rendeleyip serpiyoruz. Tatlımız servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder