Tam Tutan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için :
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için;
- Bol sıvı yağ
Tam Tutan İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Bir karıştırma kabına bulgur ve irmik alınır.
- 3 su bardağı sıcak su eklenip strec filmle kapatılır beklemeye alınır.
- Sonrasında salça ,un ,yumurta, baharat ve tuz eklenir güzelce hamur kıvamı gelene kadar yoğurulur. ( kolay yoğurmak için elinizi ıslatın ).
- Bir tavaya sıvı yağ alınır, üzerine kıyma eklenir ve kavrulmaya başlanır.
- Üzerine doğranmış soğan eklenir ve bi süre daha kavrulur ,baharat ,tuz eklendikten sonra en son ceviz eklenir.
- Altını kapatırken de maydanoz eklenir ve karıştırılır.
- Mandalina büyüklüğünde dış harçtan alınır ve elimizi ıslatarak parmakla oyulur kenarları inceltilir.
- İç harçtan 1 yemek kaşığı kaşığı koyulur. Güzelce kapatılır ve yine elimiz ıslatılarak güzelce dışı düzeltilir.
- Bol yağda kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder