Malzemeler
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 300 gram domates sos
- 200 gram tavuk but
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gram spaghetti (Yarım paket)
- Tuz, karabiber
- Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
- Soğanı zeytinyağı eklediğiniz tavada ocağın büyük gözünde orta ateşte hafif kavurun.
- Sarımsağı ince dilimleyip bir kenara alın.
- Doğrama tahtasında son olarak tavuğu büyük kuşbaşı halinde doğrayın.
- Tavadaki soğanlar karamelize olmadan diriliğini korurken sarımsak, karanfil, tarçını ekleyip karıştırdıktan sonra tavukları ekleyin.
- Suyunu salmaması için önce kendi haline bırakın 1 dakika sonra ara ara karıştırın. Tavuklar hafif piştikten sonra domates sosu ekleyin.
- Sosu kısık ateşte kaynamaya bırakın. O esnada makarnayı 9-10 dakika diri kalacak şekilde haşlayın.
- Haşladığınız makarnayı sosa eklemeden önce sosun içerisinden tarçın ve karanfilleri çıkartın.
- Baharatları ve makarnayı ekleyip karıştırın. Makarna sosu çektikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
- Pul biber (İsteğe göre)
Yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder