10 Nisan 2021 Cumartesi

Tarçınlı Tavuklu MakarnaTarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gram domates sos
  • 200 gram tavuk but
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram spaghetti (Yarım paket)
  • Tuz, karabiber
  • Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Soğanı zeytinyağı eklediğiniz tavada ocağın büyük gözünde orta ateşte hafif kavurun.
  • Sarımsağı ince dilimleyip bir kenara alın.
  • Doğrama tahtasında son olarak tavuğu büyük kuşbaşı halinde doğrayın.
  • Tavadaki soğanlar karamelize olmadan diriliğini korurken sarımsak, karanfil, tarçını ekleyip karıştırdıktan sonra tavukları ekleyin.
  • Suyunu salmaması için önce kendi haline bırakın 1 dakika sonra ara ara karıştırın. Tavuklar hafif piştikten sonra domates sosu ekleyin.
  • Sosu kısık ateşte kaynamaya bırakın. O esnada makarnayı 9-10 dakika diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Haşladığınız makarnayı sosa eklemeden önce sosun içerisinden tarçın ve karanfilleri çıkartın.
  • Baharatları ve makarnayı ekleyip karıştırın. Makarna sosu çektikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
  • Pul biber (İsteğe göre)

    Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder